Haseki Hastanesi acil servisi taşındı

İstanbul’un en yüksek hasta potansiyeline sahip acil servislerinden bir olan Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisi, eski ana binadan Millet Caddesi üzerinde ki ek binaya taşındı.

İstanbul’un en yüksek hasta potansiyeline sahip acil servislerinden bir olan Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisi, eski ana binadan Millet Caddesi üzerinde ki ek binaya taşındı. Sağlık Bakanlığı’nın yürüttüğü sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde sağlık tesislerinin yenilenme ve modernizasyonu süreci devam ediyor. Bu kapsamda Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski acil sevisinin fiziki yetersizliği ve özellikle ambulans girişinde yaşanan güçlükler nedeni ile günlük ortalama 1.000 hastanın müracaat ettiği acil servis, Millet Caddesi üzerinde ki ek binaya taşındı.

Acil Servise ulaşım sıkıntısı ortadan kalktı

Hizmete giren yeni acil servisin ambulans ve hasta girişi Millet Caddesi üzerinden sağlanıyor. İki ayrı giriş oluşturulan acil serviste ambulansla gelen vakalar ile ayaktan müracaat eden hastaların farklı kapılardan acil servise girişi sağlandı. Ambulansla giriş yapan ve resüsitasyon (Yeniden canlandırma) gerektiren hastalar için ambulans giriş kapısının yanında oluşturulan resüsitasyon odası ile bu vakalara müdahalede zaman kaybı önlenmiş oldu.

Acil servisin işleyişi için gerekli tüm tanı ve tedavi üniteleri aynı alanda

Eski yerinde 600 m2’lik alanda hizmet veren Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisi, yeni yerinde 1800 m2’lik alanda hizmet verecek. Yeni acil servis bilgisayarlı tomografi, laboratuvar, ultrasonografi ve röntgen gibi acil tanı ve tedavi için gerekli tüm üniteleri içeriyor. Çocuk acil servisi de içeren üniteye günde yaklaşık 1600 ile 2000 arasında hastanın müracaat etmesi bekleniyor.

Acil serviste 17 doktor hizmet verecek

Yenilenen ve kapasitesi artırılan acil serviste acil tıp uzmanı bir eğitim sorumlusu kontrolünde 17 hekim, 46 hemşire, 2 laboratuvar teknisyeni, 3 röntgen teknisyeni, 3 tomografi teknikeri ile sağlık hizmetleri kesintisiz olarak verilecek. Diğer hizmetler için de 85 personel görev yapacak.

Acil tıp kliniğinin kurulması ile birlikte de müracaat eden hastaların muayeneleri acil tıp hekimleri tarafından yapılacak. Tıbbi gereklilik halinde diğer branşlardan konsültasyon istenerek tedavilerinin sonuçlanması sağlanacak.

Kulak burun boğaz, ortopedi, dahiliye, genel cerrahi, göz, beyin cerrahisi gibi ana branşlarda hekimlerin acil serviste bulunmaları konsültasyonların daha hızlı sonuçlanmasını sağlayacak.

Acil servise ayaktan müracaat eden hastalarda durumu orta derece ve ciddi olanların ayrımı triyaj sistemi ile sağlanacak. Hastaların durumlarına göre sarı, yeşil ve kırmızı alanlarda muayene ve takipleri yapılacak. 

Takip süreçleri 24 saate kadar uzayacak hastaların uluslararası standartlarda gözlenebileceği 1. Düzey yoğun bakım koşullarını sağlayan çoklu servislerin ortak kullandığı bir alanda acil servisin üst katında hizmete girdi.

Modernize edilmiş ve monitörlü gözlem yatakları, geniş ve ferah bekleme alanları, çalışanlar için geniş ve rahat ortamların oluşturulmasıyla yeni acil serviste hem çalışan hem de hasta memnuniyetinin artırılması hedefleniyor.

Acil servisten sonra yoğun bakım ünitelerinin de taşınması ile Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi eski binasının yenilenme süreci başlayacak.

Bu hafta itibariyle hasta kabul etmeye başlayan acil servisin ardından, ek binada yapım çalışmaları devam eden yoğun bakım ünitesinin de yeni yerine taşınması ile birlikte, Haseki Hastanesi’nin eski binası yıkılarak yerine yeni ve modern bir hastane binasının inşa süreci de önümüzde ki aylar içinde başlamış olacak.

Manşetler

DUYURU-5
EBELİK YÖNETMELİĞİ
HASTANE KOORDİNASYON KURULU YÖNETMELİĞİ