GSS Uygulamalarına Yönelik Oluşturulan Komisyonların Çalışma Usul ve Esasları’nda değişiklik yapıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Genel Sağlık Sigortası Uygulamalarına Yönelik Oluşturulan Komisyonların Çalışma Usul ve Esasları’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul Ve Esaslar yayımlandı.

 

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU

GENEL SAĞLIK SİGORTASI UYGULAMALARINA YÖNELİK OLUŞTURULAN KOMİSYONLARIN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI’NDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR USUL VE ESASLAR

MADDE 1- Yönetim Kurulunun 09/07/2015 tarihli ve 2015/254 sayılı kararı ile kabul edilen Genel Sağlık Sigortası Uygulamalarına Yönelik Oluşturulan Komisyonların Çalışma Usul ve Esasları’nın, “Komisyonlarda görev alacak kişiler” başlıklı 5 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Bilimsel ve Akademik Danışmanlık Komisyonu; üniversite rektörlüğü/üniversite hastanesi başhekimliği kadrolarında bulunan öğretim üyeleri, uzman tabip ve/veya diş tabipleri, kamu hastaneleri birliği genel sekreterlikleri/hastane başhekimlikleri Sağlık Bakanlığı eğitim ve araştırma hastanesi kadrolarında bulunan öğretim üyeleri, uzman tabip ve/veya diş tabipleri, üniversitelerden ihtiyaç duyulan bilim dallarında ilgili rektörlük/dekanlık kadrolarında bulunan öğretim üyeleri, özel sağlık kurum/kuruluşu kadrolarında bulunan uzman tabip ve/veya diş tabipleri ile sivil toplum kuruluşlarını temsilen uzman tabip ve/veya uzman diş tabiplerinden oluşur.”

MADDE 2- Aynı Usul ve Esasların “Komisyonlarda görev alacak kişiler” başlıklı 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının birinci cümlesinde yer alan “ayrı ayrı” ibaresi kaldırılmıştır.

MADDE 3- Aynı Usul ve Esasların “Komisyonlarda görev alacak kişiler” başlıklı 5 inci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“ (3) Bilimsel ve Akademik Danışmanlık Komisyonu; konusuna göre katılımı talep edilen üniversite rektörlükleri/üniversite hastanesi başhekimlikleri, kamu hastaneleri birliği genel sekreterlikleri/ hastane başhekimlikleri, özel sağlık kurum/kuruluşu kadrolarında bulunan öğretim üyeleri, uzman tabip ve/veya diş tabipleri ile sivil toplum kuruluşlarında görev yapan uzman tabip ve/veya diş tabipleri ilgili daire başkanlığının talebi ve Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürünün onayı ile oluşur.”

MADDE 4- Aynı Usul ve Esasların “Komisyonlarda görev alacak kişiler” başlıklı 5 inci maddesinin 4 üncü fıkrasında yer alan “5 (beş)” ibaresi “3 (üç)” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 5- Aynı Usul ve Esasların 6 ncı maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Komisyon toplantısı ilgili Daire Başkanlığının daveti üzerine gerçekleşir ve ihtiyaç duyulması halinde 1 (bir) aylık çalışma takvimi belirlenir. Belirlenen çalışma takvimi ilgili kurumlara bildirilir.”

MADDE 6- Aynı Usul ve Esasların 9 uncu ve 11 maddelerinin birinci fıkralarında yer alan “Gülhane Askeri Tıp Akademisi Komutanlığı veya” ibaresi kaldırılmıştır.

Yürürlük

 

MADDE 7- Bu Usul ve Esasların 1 inci, 3 üncü ve 6 ıncı maddeleri 25/07/2016 tarihinden, 2 inci ve 5 inci maddeleri 20/04/2016 tarihinden ve 4 üncü maddesi ise yayımı tarihinden itibaren yürürlüğe girer.

Değişiklik metni için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Manşetler

YENİ SAĞLIK BAKANI KEMAL MEMİŞOĞLU OLDU
SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA İSTİFA MI ETTİ?