Modern tıp teknolojilerinin gelişmesiyle hastaları kara kara düşündüren ameliyatlar, şimdi çok daha kolay ve kısa sürede başarı ile sonuçlandırılıyor.
Göze bir şey batması ve göz yuvarlağının arka yüzeyinde bulunan ağ tabakada kanama, hatta yırtıklar oluşması, ya da göze yabancı bir cisim girmesi durumunda uygulanan dikişsiz tedavi yöntemi Şanlıurfa'ya geldi. Tüm bu rahatsızlıklar için kullanılan vitrektomi cihazı sayesinde dikiş gerektirmeksizin tedavi kısa sürede yapılabiliyor.
Şanlıurfa'da ilk defa Doç. Dr. Erdinç Aydın tarafından uygulanan tedavi yöntemi ile Urfalılar artık daha sağlıklı gözlere kavuşacak.
Şu ana kadar hastanede 50'nin üzerinde hastaya vitrektomi tedavisini başarı ile uyguladıklarını belirten Doç. Dr. Aydın, Vitrektomi tedavisinin Şanlıurfa'da ilk defa kendisi tarafından uygulandığını belirtti.
Doç. Dr. Aydın, Retina (göz arkası ağ tabakası) ve vitreus (göz içi camsı sıvı) cerrahisinin hızla gelişen bir yöntem olduğunu hatırlattı.
Aydın, "Diyabet (şeker hastalığı) ve retinanın diğer bozukluklarına bağlı göz içi kanamalarında, retinanın yırtıkları ve çekintilerine bağlı ayrılmalarda, göz içindeki yabancı cisimlerin çıkartılmasında vitrektomi denilen ameliyat tekniğini uyguluyoruz. Vitrektomi cihazları ve diğer ameliyat enstrümanları hızla gelişiyor. Görüntüleme yöntemlerinin de gelişmesi ile artık retina yani görmenin oluştuğu gözün arkasındaki ağ tabakadaki birçok bozukluklar için dikiş gerektirmeyen bir yöntem kullanılıyor. Geçmiş yıllarda neredeyse körlükle neticelenen dekolman yani retina tabakalarının ayrılması gibi sorunlarda artık yüzde 90 oranında başarı elde ediyoruz. OSM Ortadoğu Hastanesi olarak serkilaj veya vitrektomi operasyonunu dikişsiz yöntem ile uyguluyoruz. Bu yöntem Şanlıurfa'da ilk defa bizim hastanemizde uygulanıyor. Bu teknolojiyi bölge insanı ile buluşturduğumuz için çok mutluyuz." dedi.
Cihan