Fizik Tedavi Hizmet Alımları

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından "Fizik Tedavi Hizmet Alımları" hakkında duyuru yayınlandı.

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sayı     : B.10.0.THG.0.82.00.01–10.06–                                         02/06/2010 - 22339
Konu   : Fizik Tedavi Hizmet Alımları
 
 
 
…………………VALİLİĞİNE
(İl Sağlık Müdürlüğü)
 
 
Fizik tedavi hizmet alımları genelde ağırlıklı olarak sağlık personeli hizmeti alımı şeklinde gerçekleşmektedir. Yoğun bir sarf ve teknoloji tüketimi olmadığından hizmetler Laboratuvar, görüntüleme vs. gibi hizmet alımlarından bazı noktalarda ayrılmaktadır. Fizik tedavi hizmet alımlarında poliklinik hizmeti, yatan hasta hizmeti ve buralardaki yatan hastaların değerlendirilmesinden ortaya çıkacak fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin sınırlarının birbirinden net olarak ayrılması zordur. 25 Mart 2010 tarih ve 27532 sayılı birinci mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren   SUT’de fiyatlar ve faturalandırma da yeni düzenlemeler yapılmıştır.
-         11 (On Bir)  Hastanenin fizik tedavi hizmet alımları incelenmiş ve bu hususta bazı noktaların hatırlatılmasına ihtiyaç duyulmuştur; Hastanenin rolüne göre bu hizmetin verilmesi zorunlu ise hizmet sunumunun sağlanması esastır. Ayrıca hastanenin kapasite eksikliği mevcut ise bunu  tamamlamak üzere hastane hizmet alımı yoluna gidebilir.
-         Fizik tedavi hizmet alımlarında SUT fiyatları üzerinden  tahakkuk tahsilat kaybı, personele yapılan ek ödemenin gelire oranı, KDV,SHÇEK, Hazine ve Merkez Payı gibi zorunlu ödemeler ayrıldıktan sonra  toplam giderlerin gelir içindeki maliyeti oransal (%) olarak hesaplanmalıdır. Bu hesaplama dikkate alındığında fizik tedavi hizmet alımlarının; ancak yukarıdaki kriterlere göre belirlenen toplam gider maliyeti SUT fiyatları üzerinden düşüldükten sonra satın alınması ve seans başına ödeme yapılması halinde zarar  etmeyeceği düşünülmektedir. İlave olarak Fizik Tedavi hizmet alımlarında yaklaşık maliyet için yalnızca SUT fiyatları değil, cihazların kime ait olduğu, bunların amortismanı, bakımı ve hizmet sunulan mekanın sabit ve değişken giderleri, işletme gideri ve firma karı dikkate alınmalıdır. Bunlardan daha önemlisi hizmet sunumunda esas olan personelin giderleri dikkate alınarak yaklaşık maliyet ve ihale bedeli hesaplanmalıdır.
Gereğini ve bilgilerinizi rica ederim.
 
Doç. Dr. Turan BUZGAN
             Bakan a.
 Müsteşar Yardımcısı
 
DAĞITIM:
Gereği:                                                                                  Bilgi :
81 İl Sağlık Müdürlüğüne                                                     Strateji Geliştirme Başkanlığına
                                                                                              Teftiş Kurulu Başkanlığına

Manşetler

DUYURU-4