Evde Bakım Hemşiresi

Birçoğumuz başımıza herhangi bir sağlık problemi gelmeden ne yapmamız gerektiğiyle ilgili detaylı bir fikre sahip olamayız. Bilinmedik bir durumla karşılaştığımızda ise genellikle çaresizlik hissine kapılırız.

Hızlıca yapabileceklerimize odaklanır, çözüm yollarına bakar ve detaylı bir arayışa girişiriz. İşte hastalıklar nedeniyle aile yakınları için herhangi bir sağlık bakım ihtiyacı doğduğunda, evde bakım hemşiresi arama, bulma ve sonrasında hizmeti alma işlemi mi de böyle bir süreçtir.

Evde Bakım Hemşire Hizmeti Nedir?

Evde bakım hemşiresi, Evde sağlık ve bakım firmalarında çalışan ve evde tedaviye ihtiyacı olan hastalara hizmet sunan bir hemşiredir. Evde bakım hemşiresi, Evde sağlık ve bakım hizmeti veren Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılan resmi kurumlar tarafından organize edilmelidir. Resmi kurumların sunduğu bu hizmet sayesinde aile yakınları profesyonel olarak evde bakım hemşiresi hizmeti almış olur. Hizmetin ne kadar süre ile verileceği ise hastanın durumuna ilave olarak ailenin talebine göre saatlik/günlük başlanıp daha uzun süreli olarak da organize edilebilir.

Profesyonel olarak hizmet veren evde bakım hemşiresinin en önemli özelliği, farklı hastalıklara veya hasta gruplarına hakim olmaları ve bu tip tedavilerde deneyimlerini hastalara en iyi şekilde yansıtabilmeleridir.

Evde Hemşire Hizmeti Kimler Almalıdır?

Kimler için evde hemşire gerekir diye düşünüldüğünde, bakımın tüm hastalık gruplarını kapsamasından dolayı sayısal olarak büyük bir kitleyi ilgilendirdiği görülmektedir. Özellikle ameliyat sonrası evde tedavi gerektiren durumlarda, yatağa bağımlı hastaların tedavilerinde, uzun süreli yatarak tedavi gerektiren by-pass sonrası bakım veya yoğun bakım sonrası bakımları içeren uygulamalarda, nörolojik veya ortopedik hastalıklarda, kronik hastalıkların tedavilerinde, kanser gibi hastalıkların terminal dönemlerinde evde bakım hemşiresi görev alır.

Özel hemşire hizmeti, hekim tarafından medikal tedavi planı oluşturulan hastalara deneyimli hemşireler tarafından sunulan bir hizmettir. Evde bakım hemşiresi, hekimin oluşturduğu tedaviyi öğrendikten ve ailenin evine hizmete gittikten sonra hastaya tedavi planını uygulamaya başlar. Kan alımları, serum uygulamaları, ilaç takipleri, solunum cihaz kontrolleri, idrar sondası veya peg bakımları, yatak yarası takipleri ve bakımları gibi işlemleri gerçekleştirir. Evde bakım hemşiresi bu bakım hizmetini hastanın ihtiyacı kadar veya ailenin hizmeti satın aldığı süreler dahilinde gerçekleştirir. Evde bakım hemşiresi günlük olarak hastanın primer hekimi ile birlikte aileye ve çalıştığı kurum yetkililerini hizmet detayları konusunda bilgilendirir.

Manşetler

DUYURU-5
EBELİK YÖNETMELİĞİ
HASTANE KOORDİNASYON KURULU YÖNETMELİĞİ