Eskişehir Şehir Hastanesi Haziran 2018'de teslim edilecek

Akfen Başkanı Akın: "Sağlık Bakanlığı ile Şehir Hastaneleri projeleri yapılmaya devam ediliyor. Isparta'yı bitirdik, Eskişehir'i haziranda teslim ediyoruz, Tekirdağ'da gayet güzel gidiyor, Adana yapıldı, Yozgat yapıldı, Bilkent açılıyor, Mersin açıldı"

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde düzenlenen Cisco Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Hülya Güven'in başkanlığını yaptığı "Sağlığın Geleceği" başlıklı oturumda, Türkiye'de 2003'te yapılmaya başlayan Şehir Hastanelerinin birçok ilde yapımına devam edildiğini belirtti.

Gelecekte hastanelerin yeni teknolojilerle donatılarak daha iyi hizmet vereceğini ifade eden Akın, şöyle konuştu:

"Sağlık Bakanlığı ile Şehir Hastaneleri projeleri yapılmaya devam ediyor. Isparta'yı bitirdik, Eskişehir'i haziranda teslim ediyoruz, Tekirdağ'da gayet güzel gidiyor, Adana yapıldı, Yozgat yapıldı, Bilkent açılıyor, Mersin açıldı. Uygulanan model gayet güzel oluyor. Bizim bu işte 2 tür gelirimiz var. Birincisi bina yapıyoruz Sağlık Bakanlığına kiralıyoruz. İkincisi Sağlık Bakanlığı ile beraber 25 yıl boyunca müşterek yaşıyoruz. Biz o hastanenin bütün ihtiyaçlarını, yani atık, bahçe düzenlemesi, güvenlik, sekreterya servisi, yemek... Bu gibi hizmetleri de biz karşılıyoruz. Bunları fatura ediyoruz. Röntgen cihazı getiriyoruz, bazı istenen aletleri tedarik ediyoruz. Şehir Hastaneleri açılınca mesela Isparta'da 3 hastane kapandı. Bütün doktorlar yeni hastaneye geçtiler. Şu an tam 1 yıl oldu Isparta hastanesi ve nüfusunun tam bir buçuk misli veya 2 misli ziyaretçisi var. Aşırı talep var devlet hastanesi bedava olduğu için. Cumhurbaşkanımız geldiği zaman 'Bu otelin adı ne?' dedi. Biraz gırgır geçti ama otel gibi yapılmış çok güzel Şehir Hastanesi oldu. Öyle olunca hastalık şikayeti olan herkes hastaneye rahatlıkla geldi."

"Sağlıkta yaşanan gelişmeler teknoloji firmalarını doğrudan etkilemektedir"

Philips Türkiye Üst Yöneticisi Haluk Karabatak, son dönemlerde önemli sağlık cihazları üreten önemli bir marka haline geldiklerini söyledi.

Sağlıkta yaşanan gelişmelerin teknoloji firmalarını doğrudan etkilediğini vurgulayan Karabatak, şunları aktardı:

"Dünyaya baktığınızda üç önemli trend görüyoruz. Biri demografideki değişim, yaşlanma oranı, diğeri kişisel bakım ya da kişisel sağlığın giderek artan önemi, üçüncü değişim de Endüstri 4.0 dediğimiz akıllı teknoloji ve yapay zekanın devreye girmesidir. Bu üç alandaki değişim sağlık teknolojilerinin önümüzdeki 50 yılını belirleyen etmenlerdir. 2035'te Türkiye yaşlı nüfus sıkıntısı çekebilecek ülkelerden bir tanesi. Yaşlı nüfus dediğiniz zaman en önemli şey sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliği. Yaşlı nüfusun beraberinde getirdiği yüksek sağlık yükümlülükleri ve maliyeti sağlık ekonomisi için çok önemli. Şehir hastaneleri ile beraber gelen yüksek teknolojili sağlık merkezleri aslında bu yaşlanan nüfusla ilgili kaliteli hizmet almalarıyla doğrudan ilgili. İkinci konu gelecekte daha az sağlık problemleriyle karşılaşmak adına kişilerin kendilerine daha iyi bakma, spor yapma veya sağlıklı beslenmeye dikkat etmeleri önemli. Bunun genelde trend haline dönüşmesi... Üçüncü değişim de teknolojinin bu her iki değişime hizmet edecek şekilde Endüstri 4.0, akıllı teknoloji."

Manşetler

DUYURU-4