Elazığ’dan Gaziantep’e Gelen Hasta, Şifayı Sanko Üniversitesi Hastanesi’nde Buldu

Elazığ'dan kapalı kalp ameliyatı için Gaziantep'e gelen Ethem Sunkar (56), şifayı SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde buldu.

Elazığ'dan kapalı kalp ameliyatı için Gaziantep'e gelen Ethem Sunkar (56), şifayı SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde buldu.

Çiftçilikle uğraşan 3 çocuk babası Sunkar, yaklaşık iki hafta önce göğüs ağrısıyla Elazığ'da gittiği hastanede, anjiyo olması gerektiğini öğrendi.

Anjiyo sonucunda 3 ana damar ve yan dallarında darlık olduğu bilgisini alan Sunkar, "Doktorlar, anjiyo sonucuma göre bypass olmam gerektiğini söyleyince, kapalı bypass ameliyatı için araştırma yaptım" dedi.

Sunkar, kuzeninin babasını 15 yıl önce SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı'ndan Dr. Öğr. Üyesi Feragat Uygur'un ameliyat ettiğini ve sonuçtan çok memnun kaldıklarını öğrenince, bundan sonraki süreçle ilgili yaşadıklarını şöyle aktardı:

"Kuzenim durumumu Dr. Öğr. Üyesi Feragat Uygur'la paylaşınca, anjiyo sonuçlarımı gören doktorum, ameliyatı kapalı yöntemle yapabileceği bilgisini verdi. Hastaneye gelerek gerekli hazırlıklara başladık. Çok başarılı geçen ameliyatta beş damarıma kapalı yöntemle bypass yapılmış. Yeniden doğmuş gibiyim. Feragat Hocama sanki göğsüme çekiçle vurulmuş gibi ağrı ile gelmiştim ancak şimdi ameliyatın üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen, işimin başına geçebilecek kadar iyileşmiş ve zinde hissediyorum."

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nin doktoru ve tüm personeline minnettar olduğuna vurgu yapan Sunkar, "Her şey çok güzel. Emeği geçen herkese, özellikle doktorum Feragat Hocama çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"Tercih edilmenin gururunu yaşıyoruz"

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Feragat Uygur ise SANKO Üniversitesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü'nde yapılan başarılı ameliyatlarla bölgede tercih edilmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Dr. Öğr. Üyesi Uygur, "Elazığ'dan gelen hastamız 5 damarına kapalı yöntemle bypass ameliyatı yapılıp, sağlıklı olarak uğurlanmıştır. Hastanemiz gerek tıbbi personeli gerekse teknolojik ve fiziki altyapısıyla 28 yıldır bölge insanımıza hizmet veriyor. Hastalarımızın güveni en büyük gurur kaynağımızdır" ifadelerini kullandı.

Manşetler

YENİ SAĞLIK BAKANI KEMAL MEMİŞOĞLU OLDU
SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA İSTİFA MI ETTİ?