Dünya sağlık harcamaları 12.7 trilyon dolara çıkacak

Hitachi’nin yaptırdığı araştırma sağlık sektörünün geleceğini gözler önüne seriyor. Araştırmaya göre 2014 yılında toplam harcamaların yüzde 30’unu oluşturan sağlık harcamaları yüzde 45’e kadar çıkarak, 12.7 trilyon dolar olacak.

Nüfus istatistiklerinin önceki nesillerin görmediği kadar büyük bir hızla değiştiğine dikkat çeken Hitachi, bu durumun sağlık sektörü olmak üzere tüm sektörler üzerinde çok büyük bir baskı oluşturduğunu duyurdu. Hitachi’nin Sosyal İnovasyon konusundaki çalışmaları önümüzdeki 10 yıllık dönemde dünyadaki sağlık harcamalarının önemli derecede artacağını ortaya koyuyor. 

Frost & Sullivan’ın Hitachi için yaptığı çalışmaya göre, dünya sağlık harcamaları 2020 yılına kadar 12,7 trilyon dolara ulaşacak. Hastalık önleme, muayene ve takip yatırımlarının 2014 yılında toplam harcamalar içinde yüzde 30 olan payı ise 2020 yılında yüzde 45’e kadar çıkacak. Hastalıkların tedavisi için harcanan tutarlar, önleme ve muayeneye yönelik harcamaları geride bırakacak. 

Aynı raporda sağlık sektöründeki çok sayıda yeniliğin tıp alanında yaptığı devrim, tıbbi görüntüleme, ilaç, tıbbi cihaz ve fen bilimleri gibi sağlık sektörlerindeki harcamaların 2020 yılında yüzde 6,4 artışla 2,1 trilyon dolara çıkması bekleniyor. Aynı zamanda nano teknolojik robotlar, kombine cihazlar, elektronik tedavi yöntemleri ve gen manipülasyonu gibi teknolojilerin mikroskopik ölçekte karmaşık işlemleri mümkün kılarak ve hasta ihtiyaçlarına uyarlanmış tedaviler sunarak dünya çapındaki hasta bakımı sektörünü dönüştüreceği tahmin ediliyor. Bu değişim dünyada başladığını duyuran Hitachi, Danimarka'da teknoloji firmaları ile işbirliği halinde e-Sağlık sistemlerinin kullanımını teşvik etmek ve verimini arttırmak için 'süper hastaneler'in kurulduğu örneğini verdi.

Manşetler

DUYURU-4