Uzmanlar, yaz aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte özellikle gençlerin ilgi gösterdiği dövmelerin gerekli hijyen koşulları sağlanmadan yapılması halinde zehirlenme, deri hastalıkları, AIDS ve böbrek yetmezliği gibi birçok hastalığa neden olabileceğine dikkati çekti.
SAĞLIK ÖNLEMİ ALMADAN YAPMAK CİNAYETE TEŞEBBÜS ETMEK GİBİ
Prof. Dr. Gülseren Ağrıdağ, yaz aylarıyla birlikte özellikle turistik bölgelerde dövme yapımında ciddi oranda artış yaşandığını belirterek, toplumda dövmenin istenilen her yerde yaptırılabilecek basit bir işlemgibi algılandığını ifade etti. Bu uygulamanın yeterli hijyen koşullarının sağlandığı ortamlarda yapılması gerektiğinin altını çizen Ağrıdağ, ‘’Dövme yapmayı bilmeden, gerekli sağlık önlemlerini almadan bu işi yapmaya çalışmak cinayete teşebbüsten farksız. Dövmenin uzman kişiler tarafından, steril iğneler kullanılarak uygulanması çok önemli’’ dedi. Ağrıdağ, steril bir ortamda yapılmayan dövmelerin kan hastalıklarının bulaşmasının yanı sıra zehirlenme, deri ve kronik böbrek yetmezliği gibi tehlikeli rahatsızlıklara yol açabileceğini, dövme yaptırılacak yerin Sağlık Bakanlığı’ndan izinli olması gerektiğini belirtti.
SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN İZNİ OLAN YERE YAPTIRIN
Ağrıdağ, geçici dövme ya da halk arasında Hint kınası olarak bilinen malzemenin kullanıldığı yöntemin de sağlık sorunlarına yol açabildiğini belirterek, ‘’Deriye uygulanan tüm kimyasal maddeler eğer kişinin bilinmeyen bir alerjisi varsa sorun yaratabilir. Yaptırmadan önce iyi düşünülmeli’’ dedi.