Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü öğretim üyesi alım ilanı-25.12.2015

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü öğretim üyesi alım ilanı 25 Aralık 2015 tarihli ve 29573 sayılı Resmî Gazete'de yayımlandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa göre aşağıda belirtilen anabilim dallarına Öğretim Üyesi alınacaktır.

Başvurular 2547 sayılı Kanunun ilgili maddeleri ve kanunda belirtilen Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Üniversitemizin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca onaylanan Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltme-Atama İlkeleri ve Uygulama Esaslarına göre yapılacaktır.

Profesör kadroları daimi statüde olup, başvuracakların başvurdukları anabilim dalını belirten dilekçelerine özgeçmişlerini, Doçentlik Belgelerinin onaylı örneklerini, yayın listelerini, başlıca araştırma eserini ve bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 6 (altı) nüsha dosyayı ekleyerek,

Doçent kadroları daimi statüde olup, başvuracakların başvurdukları anabilim dalını belirten dilekçelerine özgeçmişlerini, yayın listelerini ve bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) nüsha dosyayı ekleyerek Doçentlik Belgelerinin onaylı örnekleri ile birlikte bu ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 15 (onbeş) gün içerisinde Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığı’na,

Yardımcı Doçent kadrolarına başvuracakların başvurdukları anabilim dalını ve 2547 sayılı Kanunun 23. maddesinin b fıkrasının 2 numaralı bendi uyarınca yapılacak sınava esas olmak üzere yabancı dillerini belirten dilekçelerine kısa özgeçmişlerini, Doktora belgelerini ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) nüsha dosyayı ekleyerek,

Bu ilanın yayın tarihinden itibaren 15 (onbeş) gün içerisinde ilgili birimlere başvurmaları gerekmektedir.

Başvurularda hazırlanacak olan formlar Üniversitemiz web sayfasında bulunmaktadır.

Postada meydana gelecek gecikmeler dikkate alınmayacaktır. Yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

NOT: (*) Bulunan anabilim dallarında yabancı dilde öğretim yapıldığından, Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelikte belirtilen şartlara sahip olmak.

İlgililere duyurulur.

 

BİRİM/ANABİLİM DALI/ PROGRAMI

UNVAN

ADET

NİTELİKLER

BUCA EĞİTİM FAKÜLTESİ

Zihin Engelliler Eğitimi

Profesör

1

Özel Eğitim anabilim dalında doktora yapmış ve erken çocukluk özel eğitimi konusunda çalışmalar yapmış olmak.

İlköğretim Matematik Eğitimi

Doçent

1

Alan Eğitimi (İlköğretim Matematik Eğitimi) bilim alanında doçentliğini almış olmak, geometride akıl yürütme becerilerine, geometri eğitimine ilişkin çalışma yapmış olmak.

Türkçe Eğitimi

Doçent

1

Alan Eğitimi (Türkçe Eğitimi) bilim alanında doçentliğini almış olmak. Yaratıcı yazma, masallarla değerler eğitimi alanlarında çalışmaları bulunmak.

DENİZCİLİK FAKÜLTESİ 

Denizcilik Eğitimi

Doçent

1

Yönetim ve Strateji bilim alanında doçentliğini almış olmak, Denizcilik eğitiminde en az 15 yıl "lisans" eğitimi tecrübesine sahip olmak.

FEN FAKÜLTESİ

Bilgisayar Bilimleri

Yard. Doç.

1

İstatistik alanında doktora yapmış olmak, Bidon Paketleme ve Akıllı toplu taşıma problemleri konularında çalışmaları ve yayınları olmak.

Fizikokimya

Yard. Doç.

1

Polimer Kimyası alanında çalışmaları ve yayınları olmak. İngilizce yabancı dil puanı YDS sınavından 80 ve üzeri veya eşderliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak.

Anorganik Kimya

Yard. Doç.

1

Bor'un nişasta kompleksleri konusunda çalışmaları ve yayınları olmak.

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Müzik Bilimleri

Doçent

1

Müzik bilim alanında doçentliğini almış olmak. Müzikoloji alanında çalışmalar ve hesaplamalı müzikoloji alanında yayınlar yapmış olmak.

HUKUK FAKÜLTESİ

Milletlerarası Özel Hukuk

Profesör

1

Avrupa Birliği Özel Hukuku ve Usul Hukuku alanında çalışmaları olmak.

HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ

Psikiyatri Hemşireliği

Doçent

1

Hemşirelik (Psikiyatri Hemşireliği) bilim alanında doçentliğini almış olmak.Psikoonkoloji ve hemşirelikte kavramsal modeller alanında çalışmaları bulunmak.

Halk Sağlığı Hemşireliği

Doçent

1

Hemşirelik (Halk Sağlığı Hemşireliği) bilim alanında doçentliğini almış olmak, (okul çocuğu ve) okul hemşireliği alanlarında çalışmaları bulunmak.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği

Yard. Doç.

1

 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalında ya da Hemşirelik Anabilim Dalında doktora yapmış olmak ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalında çalışmalar yapmış olmak.

Hemşirelik Esasları

Yard. Doç.

1

Hemşirelik Esasları Anabilim Dalında ya da Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalında ya da Hemşirelik Anabilim Dalında doktora yapmış olmak. Hemşirelik Esasları ya da Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalında çalışmalar yapmış olmak.

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İktisat Teorisi ve İktisat Tarihi

Yard. Doç.

1

İktisat alanında doktora yapmış olmak, iktisat tarihi alanında Osmanlı devletinin lojistik kapasite ve donanımı üzerine yayınlar yapmış olmak.

Yöneylem

Yard. Doç.

1

Ekonometri alanında doktora yapmış olmak, çok amaçlı optimizasyon ve simülasyon üzerine yayınlar yapmış olmak.

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Üretim Metalurjisi

Profesör

1

Malzemelerin yüksek sıcaklık korozyonu ve korunumu konularında çalışmalar yapmış olmak.

Maden İşletmesi

Profesör

1

Maden Mühendisliği bilim alanında doçentliğini almış olmak; tünel inşaatında risk analizi konusunda yayınlar yapmış olmak.

Maden İşletmesi

Doçent

1

Maden Mühendisliği bilim alanında doçentliğini almış olmak. Doğal taşlar konusunda yayınlar yapmış olmak.

Yöneylem Araştırması

Doçent

1

Endüstri Mühendisliği bilim alanında doçentliğini almış olmak, Montaj Hattı Dengeleme, Petri Ağları, Üretim Sistemlerinin Modellenmesi ve Analizi konularında çalışmalar yapmış olmak.

Devreler ve Sistemler (*)

Doçent

1

Elektrik-Elektronik Mühendisliği bilim alanında doçentliğini almış olmak, Tıbbi görüntü işleme ve üç boyutlu görüntüleme konusunda çalışmaları olmak.

Enerji

Doçent

1

Makine Mühendisliği bilim alanında doçentliğini almış olmak. Nanoakışkanlar vepolimernanokompozitler konularında yayınları olmak.

Maden Yatakları ve Jeokimya

Yard. Doç.

1

Jeoloji Mühendisliği bölümü Ekonomik Jeoloji programında doktora yapmış olmak. Uranyum yatakları ve zeolit oluşumları konularında bilimsel çalışmaları bulunmak.

Maden Yatakları ve Jeokimya

Yard. Doç.

1

Jeoloji Mühendisliği bölümü Ekonomik Jeoloji Programında doktora yapmış olmak ve Bor İzotop Jeokimyası konusunda bilimsel çalışmalarda bulunmak.

MİMARLIK FAKÜLTESİ

Bina Bilgisi

Doçent

1

Mimarlık bilim alanında doçentliğini almış olmak, Erken Cumhuriyet Dönemi konut mimarisi üzerine çalışmaları olmak.

TIP FAKÜLTESİ

Acil Tıp

Profesör

1

Genel Cerrahi uzmanı olmak, Lokal hemostatik ajanlar konusunda deneysel çalışmaları olmak.

Tıbbi Biyoloji

Profesör

1

Tıbbi Biyoloji bilim alanında doçentliğini almış olmak. Nöroblastik Tümör Genetiği; Kanser Genetiği ve Sitogenetiği deneyimi olmak.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Profesör

1

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bilim alanında doçentliğini almış olmak. Çocuklardahematopoetik kök hücre nakli konusunda en az 10 yıllık deneyimi olmak.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Profesör

1

En az 4 yıllık Çocuk Genetik Hastalıkları yan dal uzmanı olmak. Klinik genetik, moleküler ve moleküler sitogenetikte 15 yıllık deneyimi olmak.

Tıbbi Genetik

Doçent

1

Tıp doktoru olmak. Kistik fibrozis genetiği ve ailesel akdeniz ateşi genetiği konularında özel çalışmalar yapmış olmak.

Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları

Doçent

1

Kulak, Burun ve Boğaz bilim alanında doçentliğini almış olmak. Baş Boyun kanser cerrahisinde deneyimli olmak.

Kardiyoloji

Doçent

1

Kardiyoloji bilim alanında doçentliğini almış olmak. Avrupa Kalp Ritm Birliği (EHRA)Elektrofizyoloji Uzmanlık Sertifikası sahibi olmak.

Radyoloji

Doçent

1

Radyodiagnostik bilim alanında doçentliğini almış olmak, Nöroradyoloji deneyimi veperiferik sinir ultrasonografisi konusunda yayınları bulunmak.

Fizyoloji

Yard. Doç.

1

Genel Cerrahi uzmanı olmak, Fizyoloji anabilim dalında doktora yapmış olmak.Matriks metalloproteinazlar konusunda çalışma yapmış olmak.

Biyofizik

Yard. Doç.

1

Fizik bölümü lisans mezunu olmak, Biyofizik alanında yüksek lisans ve doktora yapmış olmak, Elektrofizyoloji alanında en az 3 yıl deneyim sahibi olmak.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Yard. Doç.

1

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı olmak. Sosyal Pediatri alanında en az     5 yıl çalışmış olmak.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Yard. Doç.

1

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Çocuk Nörolojisi yan dal uzmanı olmak ve Multifrekansbiyoelektrik empedans analizi konusunda deneyimli olmak.

Deri ve Zührevi Hastalıklar

Yard. Doç.

1

Deri ve Zührevi Hastalıkları uzmanı olmak. Dermatoskopi, lazeroterapi ve fototerapi konularında deneyimli olmak.

EFES MESLEK YÜKSEKOKULU

Kültürel Miras ve Turizm Programı

Yard. Doç.

1

Arkeoloji lisans mezunu ve Arkeoloji doktorası olmak, Efes Arkeolojisi üzerine çalışmalara ve yayınlara sahip olmak.

Kültürel Miras ve Turizm Programı

Yard. Doç.

1

Sanat Tarihi lisans mezunu ve Sanat Tarihi doktorası olmak, Ege Bölgesi antik uygarlıkları üzerine çalışmalara ve yayınlara sahip olmak.

FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEKOKULU

Ortopedik Fizyoterapi

Doçent

1

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bilim alanında doçentliğini almış, Şok Dalga Tedavisi konusunda (ortopedi) deneyimli olmak.

SEFERİHİSAR FEVZİYE HEPKON UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Doçent

1

Turizm bilim alanında doçentliğini almış olmak, Turizmde liderlik, otantik liderlik veözyeterlilik ilişkisi konusunda çalışmaları olmak.

Uluslararası Ticaret Bölümü

Yard. Doç.

1

Doktorasını İşletme Yönetimi bilim dalında yapmış olmak, Lojistik Köylerde Hizmet Tasarımı ve Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Yönetimi konusunda çalışmalar yapmış olmak. İngilizce yabancı dil puanı YDS sınavından 80 ve üzeri veya eşderliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak.

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü

Yard. Doç.

1

Doktorasını Turizm İşletmeciliği anabilim dalında yapmış olmak, Yöresel Doğal veSosyo-Kültürel Varlıkların Sürdürülebilir Turizm bakımından değerlendirilmesi konusunda çalışmalar yapmış olmak.

TORBALI MESLEK YÜKSEKOKULU

Endüstriyel Seramik Programı

Doçent

1

Malzeme ve Metalurji Mühendisliği bilim alanında doçentliğini almış olmak, bor içerikli seramiklerin yüksek sıcaklık korozyonu konusunda çalışmaları olmak.

İZMİR ULUSLARARASI BİYOTIP VE GENOM ENSTİTÜSÜ

Genom Bilimleri ve MolekülerBiyoteknoloji

Doçent

1

Biyoloji lisans mezunu olmak, Biyoteknoloji alanında doktora yapmış olmak, Biyoloji alanında doçent unvanına sahip olmak, bir organizmanın tüm genom analizleri konusunda deneyimi olmak.

Genom Bilimleri ve MolekülerBiyoteknoloji

Yard. Doç.

1

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi veya Fen Fakültesi mezunu olmak, doktora diploması olmak, biyoinformatik alanında deneyimi olmak.

11681/1-1

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

Manşetler

DUYURU-5
EBELİK YÖNETMELİĞİ
HASTANE KOORDİNASYON KURULU YÖNETMELİĞİ