Doktorun başına silahı dayayıp tetiğe bastı ama...

Bursa'da hayatını kaybeden hastanın yakını, sorumlu tuttuğu doktorun başına silah dayayarak iki el ateş etti. Şans eseri silahın ateş almamasıyla doktor yara almadan kurtuldu.

Bursa'da hayatını kaybeden hastanın yakını, sorumlu tuttuğu doktorun başına silah dayayarak iki el ateş etti. Şans eseri silahın ateş almamasıyla doktor yara almadan kurtuldu. 

Olayla ilgili olarak açıklama yapan Bursa Tabip Odası Yönetim Kurulu, saldırganın serbest bırakıldığını belirterek tepkisini dile getirdi.
 
Bursa Tabip Odası Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın uygulanmaya başlanmasından sonra, sağlı kalanındaki şiddet olaylarının her geçen gün arttığına dikkat çekildi. Açıklamada, sadece Bursa'da son 10 günde üç doktorun hasta ve hasta yakınları tarafından silahlı ve fiziksel şiddete maruz kaldığı ifade edildi. Bunlardan en ciddi olanının özel bir hastanede gerçekleştiğini kaydeden yönetim kurulu, olayla ilgili şu açıklamalarda bulundu:
 
"İsminin açıklanmasını istemeyen bir meslektaşımızın ifadesine göre, cezaevinden ambulansla Devlet Hastanesi’ne götürülürken yolda fenalaşan hasta, acilen bir özel hastanenin acil servisine getirilmiş, acil serviste yapılan tüm çalışmalara rağmen hasta kurtarılamamıştır. Olaya müdahale eden hekime, olaydan 1 hafta sonra, vefat eden hastanın ilaç bağımlısı görünümündeki bir yakını tarafından, başına tabanca dayanarak öldürmek kastı ile 2 el ateş etme girişiminde bulunulmuş, ancak şans eseri silahın tutukluk yapması ve ateş almaması nedeni ile meslektaşımız ölümden dönmüştür. Şahıs tutukluk yapan silahını kurcalarken silah patlamış, kurşun meslektaşımıza isabet etmemiştir. Şahıs silah sesinin çevreden duyulması üzerine olay yerinden kaçmıştır. Olay polise intikal ettirilmiş, gerekli tespitler yapılmış ancak ciddiye alınmamıştır. Görüşmemiz sonucunda Sayın Valimizin girişimleriyle, polis olayın üzerine eğilmiş, daha sonra yakalanan şahıs, meslektaşımızın zanlıyı teşhis etmesine rağmen delil yetersizliğinden serbest bırakılmıştır. Meslektaşımızın teşhis etmesine rağmen şahsın serbest bırakılmasını anlayabilmek mümkün değildir."
 
Yine açıklamada kentte yaşanan diğer saldırı girişimlerine değinildi. Bu olaydan birkaç gün sonra Orhangazi Devlet Hastanesi’nde çalışan Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. Semih Işıkgör, hastanın istediği raporu vermediği gerekçesiyle hasta tarafından şiddete maruz kaldığı belirtildi. Geçen hafta İnegöl’de de özel bir sağlık kurumunda görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Kaçar’ın bir hasta yakınının saldırısına uğradığı bildirildi. 
 
Bu olayların hekim ve sağlık çalışanlarının hangi koşullarda, hayatlarını tehlikeye atarak çalışmak zorunda kaldıklarının bir göstergesi olduğu ifade edilen açıklamada şöyle denildi:
 
"Meslektaşlarımız, hastaları için zaman ve mesai kavramına bakmaksızın ellerinden gelen tüm çabayı gösterdikleri halde, Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde yarattığı sorunların nedeni gibi gösterilmişler, adeta hedef tahtası haline getirilmişlerdir. Sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunların sorumlusu hekim ve sağlık çalışanları değildir. Sorumlu uygulanan sistemdir. Siyasi otorite ne yazık ki sağlık alanında yaşanan şiddet konusunda gerekli tedbirleri almamakta, caydırıcı yasaları çıkarmamakta ve gerekli yasal altyapıyı oluşturmamaktadır. 'Şiddete Sıfır Tolerans' prensibiyle gerekli tüm önlemlerin alınmasını istiyor, bundan sonra oluşacak şiddet olaylarının gerçek sorumlularının bu konuda gerekli önlemleri almayan siyasiler olacağını kamuoyu ile paylaşıyoruz."

Manşetler

DUYURU-5
EBELİK YÖNETMELİĞİ
HASTANE KOORDİNASYON KURULU YÖNETMELİĞİ