Doğru Görüntüleme Tedavide Başarı Oranını Arttırıyor

Mersin Şehir Hastanesi bünyesinde bulunan Nükleer Tıp Kliniğinde, PET/CT ve SPECT cihazları ile klinik belirti vermeyen pek çok hastalığın erken evrede...

Mersin Şehir Hastanesi bünyesinde bulunan Nükleer Tıp Kliniğinde, PET/CT ve SPECT cihazları ile klinik belirti vermeyen pek çok hastalığın erken evrede tanısı yapılarak tedavideki başarı oranında artış sağlanıyor.

Son nükleer tıp teknolojileriyle her türlü görüntülemenin yapıldığı Mersin Şehir Hastanesi bünyesinde bulunan Nükleer Tıp Kliniğinde, kalpten akciğere, karaciğerden kemik ve böbreğe kadar geniş bir alanda teşhis için PET/CT ve SPECT cihazları kullanılıyor.

Nükleer Tıp Bölümünde, hastaya damardan veya ağızdan radyoaktif madde vererek tanı ve tedavi amaçlı görüntüler yapıldığının bilgisini veren Uzm. Dr. Berfin Temelli, "PET-CT ile ağırlıklı olarak onkolojik görüntülüme yapılmakta olup, kanserin tanısında, tanıyı alan hastalarda ilk evreleme, yeniden evreleme, tedaviye yanıt değerlendirmede PET-CT yi kullanmaktayız. Spect gama kamerada ise tiroid, paratiroid, böbrek hastalıkları, bazı kemik hastalıkları, kalp hastalıklarına ait çekimler yürütülmektedir" dedi.

Nükleer Tıp Bölümünde 1 PET-CT, 2 spect gama kamera ile hastalara kesintisiz hizmet sunduklarını söyleyen Temelli, "Nükleer Tıp Bölümümüzde hipertirodi hastalıklarında, ayaktan radyoaktif iyot tedavisi yanında, karaciğerin primer ve metastatik tümörlerinde TARE tedavisi adını verdiğimiz lokal tedaviyi başarı ile yürütmekteyiz. Bölümümüzde 1 adet PET-CT, 2 adet spect gama kamera cihazımız bulunmaktadır. PET-CT'de özellikle onkolojik vakalarda kanserin tanısı, tanı almış hastalarda ilk evreleme, nüksün belirlenmesi amacıyla yeniden evreleme ve tedaviye yanıt değerlendirme amaçlı görüntüleme yapmaktayız" diye konuştu.

Manşetler

YENİ SAĞLIK BAKANI KEMAL MEMİŞOĞLU OLDU
SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA İSTİFA MI ETTİ?