Diyabet hastalarına implant yasak mı?

İmplant Latince ekmek anlamına geliyor. Diş hekimliğinde ise kaybedilen dişlerin yerine, fonksiyon ve doğal dişlere benzer yapıları oluşturmaya implant deniliyor. Peki bu uygulamayı ne kadar tanıyorsunuz?

İmplant, hastanın yaşam standardını yükseltmek için geliştirilmiş bir yöntem. İmplant materyali olarak kullanılan metal titanyum yüzyıllardır tıbbın birçok alanında güvenle kullanılan bir metaldir. Ağız, Diş, Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Dr. Deniz Işık, implant konusunda bakın neler söylüyor... İmplant,

* Normal yara iyileşmesi olanlara

* Ağız hijyeni sağlayabilecek kişilere

* İmplant yapımı için sistemik engeli olmayan kişilere uygulanabilinir.

İmplant,

* Çenedeki kemik uygun değilse

* Kalp rahatsızlığı olanlar (doktoru ile konsültasyona gidilmeden implant uygulanmamalı)

* Kanama-pıhtılaşma sorunu yaşayan hastalar

* Kontrol altında olmayan Diabet hastalarında, (doktoruyla görüşülmeli)

* Oral hijyeni sağlayamayacak hastalarda uygulanmamalı.

İmplant diğer tedavilere göre avantajlıdır. İmplant destekli restorasyon komşu dişten bağımsızdır. Böylece komşu dişler doğal haliyle kalır, kesilip küçültülmesine gerek duyulmaz.

Her yaş için geçerli uygulama değil elbet...

Bir bireye implant uygulanabilmesi için bireyin kemik gelişiminin tamamlanmış olması gerekmektedir. Kızlar da 16-17 erkekler de yaklaşık 18 yaşında kemik gelişimi tamamlanır. Dolayısıyla bu yaşlardan önce implant uygulanamaz, bu yaşlardan sonra ise uygulanabilinir.

Bu tedavi, dişsiz alt ve üst çenelerde, kemik erimesi nedeniyle protezler de hareketlenme başlamışsa, büyük azı dişlerinin kaybında, arka bölge dişsiz sonlanıyor ise ve hasta da takıp çıkarılan protezleri kullanmak istenmiyorsa, uygulanabilir..

Manşetler

DUYURU-5