Dişteki lekeler genellikle basit bir temizlik ile giderilebilir.
Diş doktorları tarafından uygulanan diş taşı temizliği sonrasında polisaj denilen bir işlem uygulanıyor. Polisaj işlemi dişlerin üzerine özel bir macun uygulayarak bir lastik yardımıyla dişleri daha beyaz hale getirme işlemi olarak biliniyor. İşlem sonrasında dişlerdeki lekeler çıkmıyorsa ya çürük vardır ya da diş lekesi derine işlemiştir. Dişin içine işlemiş lekeleri temizlemenin yolu da diş beyazlatmaktır.
Temel Prensip Her Öğünden Sonra Fırçalama
Dişte leke oluşumunu engelleyen birçok diş macunu bulunuyor. Bu diş macunları düzenli kullanıldığında olumlu sonuç veriyor. Özellikle sigara içen kişilerin dişlerinde görülen sararmayı önleyici özellik taşıyan ürünler oldukça etkili... Ama temel prensip mutlaka öğünlerden sonra dişleri fırçalamaktır. Özellikle kahve gibi kafein içeren içecekler dişler üzerinde leke bırakır.
Diş macunu seçerken florürlü ve dişi koruyucu maddeler olanları seçmek gerekiyor. Dişi aşındırıcı öğeler içeren diş macunları kesinlikle kullanılmamalı. Diş beyazlatma kalemi ise bir diğer etkili çözüm yolu...
Dip İpinin Önemini Gözardı Etmeyin
Diş ipi kullanmak da çok önemlidir. Dişin arasında kalan parçacıklar dişin çürümesine ve kalıcı renk değişimlerine neden olabilir. Küçük yaştan itibaren uygun diş ipi kullanmak ve diş etlerini acıtmamaya özen göstermek yararlı olacaktır.