Diş hekimliği fakültesi 2014'de 90 bin hastaya hizmet sundu

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Merkezi 2010'da 7 bin 717 hastaya hizmet verirken, 2014 yılında 89 bin 884 hastaya, 2015 yılının ilk 7 ayında ise 60 bin 949 hastaya hizmet sundu.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Merkezi 2010'da 7 bin 717 hastaya hizmet verirken, 2014 yılında 89 bin 884 hastaya, 2015 yılının ilk 7 ayında ise 60 bin 949 hastaya hizmet sundu. Böylece BEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin son dört yılda hizmet sunduğu hasta sayısında 11,6 kat artış sağlandığı öğrenildi.

Her geçen gün bölgenin 'sağlık üssü' sıfatını güçlendiren faaliyetlere yer veren Bülent Ecevit Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, bünyesinde kurduğu merkezle diş sağlığı konusunda çok önemli çalışmalara imza atıyor. Son dört yılda hasta sayısını 11,6 kat arttıran merkezde yılın ilk 7 ayında 60 bin 949 hastaya hizmet sunuldu.

Merkezin faaliyetleri hakkında bilgi veren Merkez Müdür Doç. Dr. M. Murat Koçak son teknoloji ile donatılmış 86 üniteyle bölge halkına hizmet verdiklerini belirterek şunları söyledi: "Bölgede diş alanında pek çok konuda ilkleri gerçekleştirmiş olan merkezimizde ağız diş ve çene cerrahisi, ağız diş ve çene radyolojisi, ortodonti, periodontoloji, pedodontoloji, protetik, restoratif-endodonti bölümlerinde son teknoloji ile donatılmış cihazlarla bölge halkına hizmet sunuyoruz. Bu yıl 60 binin üzerinde hastaya hizmet sunduk. Yıl sonu itibariyle 100 bin hastaya yaklaşacağımızı ön görüyoruz. Hasta sayısının artmasına paralel olarak gelecek olan yeni cihazlarla hizmet kalitemizi daha fazla arttırmış olacağız. Rektörlüğümüz yeni cihazların alınmasında ve insan kaynakları konusunda en büyük destekçimiz. Özellikle çok yakında gelecek olan Cad Cam cihazının alınması konusunda desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer'e teşekkür ediyorum."

Diş Hekimliği Fakültesi'nin bölgeye tüm hizmetleri sunan bir konumda olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer ise yaptığı açıklamada, "Diş Hekimliği Fakültemiz son yıllarda hem fiziki yapısı hem de insan kaynakları açısından olağanüstü bir gelişmeye ve büyümeye tanık oldu. Diş Hekimliği Fakültesi hepinizin malumu olduğu üzere, Tıp Fakültesi binası ve Uygulama ve Araştırma Hastanemizde çok küçük alanlarda ve çok az sayıda öğretim elemanı ile eğitim-öğretim, araştırma ve hizmet üretimi faaliyetlerine başladı. Fakültemizi ve klinikleri önce Tıp Fakültesi binasında çok daha büyük bir alana taşıdık, daha sonra yaklaşık 9000 metrekarelik yeni eğitim ve uygulama binası yapımını çok kısa sürede tamamlayarak 2014 yılında hizmete aldık. Aynı zamanda öğretim elemanı sayısında da çok büyük artışlar gerçekleştirdik. Diş Hekimliği Fakültemizde 2010 yılı sonunda 8'i öğretim üyesi olmak üzere toplam 10 öğretim elemanı bulunurken bu sayı bugün 26'sı öğretim üyesi olmak üzere 5 kat artışla toplam 52 öğretim elemanına ulaşmış bulunmaktadır. Bu süreçte yine çok sayıda yeni laboratuvar hizmete alınmış ve çok sayıda araştırma projesi desteklenmiş ve başarıyla tamamlanmıştır. Artık, hem verdiği eğitimin kalitesinde iddialı hem de diş hekimliği alanı ile ilgili bölgesine tüm hizmetleri sunabilen, güçlü ve ayakları üzerinde durabilen bir Diş Hekimliği Fakültesi hedefine dört yıl gibi bir eğitim birimi için oldukça kısa sayılabilecek bir sürede birlikte ulaşmış olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Tüm bu süreçleri başarıyla yürüten başta Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Sayın Selçuk Oruç ve dekanlık akademik ve idari yönetimi olmak üzere, Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Sayın Murat Koçak ve çalışma arkadaşlarını, Diş Hekimliği Fakültesi'nin tüm öğretim elemanlarını kutluyor ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Manşetler