Dış görünüş kişilik ve psikolojiyi etkiliyor

Kişinin kendini aynada güzel ve alımlı görmesi öz güveninin artmasına ve insanlarla daha çabuk iletişim kurmasına katkıda bulunuyor.

Operatör Dr. Bekir Sivri, insanların kendilerini güzel veya yakışıklı hissetmelerinin, başkaları tarafından beğenilmenin psikoloji ve kişilik açısından önemli olduğunu belirtti. Dış görünüşün kişilik ve psikolojiyi etkilediğini ifade eden Sivri, "Yapılan bir araştırmada insan üzerindeki ilk izlenimlerin yüzde 80-90'nını kişinin dış görünüşü oluşturuyor. İlk 30 saniyede yeni gördüğümüz biri hakkında ön yargılarımız oluyor. Makyajınız, gözleriniz, bakışlarınız, saç tarzınız, burnunuzun kemerli olması, giyim tarzınız bunları etkiliyor. Dış görünüşünden memnun olan kişi çoğu zaman kendisi ile barışık, iş hayatında ve sosyal ilişkilerinde daha başarılı, aşk ve evlilik hayatında daha kolay mutlu olabilmektedir. Kişinin kendini aynada güzel ve alımlı görmesi öz güveninin artmasına ve insanlarla daha çabuk iletişim kurmasına katkıda bulunur. Güzelleşmenin anahtarı olarak görülmeye başlanan estetik müdahaleler, dış görünüşün yanı sıra psikolojileri de etkiliyor" dedi.

Operatör Dr. Bekir Sivri, yapılan estetik operasyonlarla kişilerin kendilerine olan öz güvenlerinin arttığını ve kendilerini mutlu hissetmeye başladıklarını belirterek, "Teknolojinin hızla gelişmesiyle estetik operasyonların kısa zamanda kalıcı sonuçlar vermesi insanları mutlu etmeye yetiyor. İnstagram ve facebook gibi sosyal medyanın her geçen gün daha çok kullanıldığı zamanımızda fotojenik görünmenin önemi artık daha fazla. Yapılan araştırmaya göre, insan yüzü içeren fotoğrafların beğenilme oranı, içermeyenlere göre yüzde 38 daha fazla. Fotoğraf karelerinde ağırlıklı olarak yüz ve saçlar göründüğünden, yüz güzelliğine yönelik işlemler, burun ameliyatı, kepçe kulak ameliyatı ve saç ekimi uygulamaları talep ediliyor" diye konuştu.

Ülkemizde ve dünyada en çok yaptırılan estetik ameliyatın burun estetiği ameliyatı olduğunu belirten Sivri, ülkemizde Anadolu coğrafyası ve genetik nedeniyle eğri, kemerli, yüz ile uyumlu olmayan büyük ve düşük burunlarla sık olarak karşılaştıklarını belirtti. Sivri, "Tabii ki bunlar özellikle de sosyal ortamlarda insan psikolojisini etkilemekte. Mesela kemerli burnu olan çoğu hastam bana muayene için geldiğinde özellikle profil fotoğrafı çektirmekten kaçındığını ifade etmekte. Burunda estetik problemleri bulunan hastaların çoğunda sıklıkla sağlığı etkileyen fonksiyonel problemlerle de karşılaşmaktayız. Burun tıkanıklığı olan kişilerde burundan yeterince nefes alamama, baş ağrısı, horlama ya da sabah yorgun bitkin uyanma, burun akıntısı, geniz akıntısı, gün içinde iş performansının düşmesi, kronik yorgunluk en sık karşılaştığımız şikayetlerdir. Bu fonksiyonel problemler de hastanın yaşam kalitesini ve psikolojisini etkilemekte çözüm için hastalar bize başvurmaktadırlar. Estetik operasyonun amacı, insanların kendilerinde beğenmedikleri, mutsuz oldukları yönlerini değiştirmektir. Bu değişikliği yaparken de doğallıktan uzak kalmamak büyük önem taşıyor. Eğer doğallıktan uzaklaşırsanız, hepsi birbirine benzeyen görüntüler taşıyan bir insanlar topluluğu yaratmış olursunuz. Cerrahın görevi, hastanın beklentilerini de dikkate alarak en doğalı yaratmaktır. Ülkemizde en sık yapılan estetik müdahale olan burun estetiğinin, öz güveni arttırdığı ve kişilerin kendilerini daha mutlu hissetmeye başladıkları yadsınamayacak bir gerçektir. İyi yapılmış bir burun estetiği ile öz güveniniz artar, aynı zamanda bu durum daha genç görünmenize de yardımcı olacaktır" şeklinde konuştu.

Manşetler

DUYURU-5
EBELİK YÖNETMELİĞİ
HASTANE KOORDİNASYON KURULU YÖNETMELİĞİ