Dikişsiz implant devri

İmplant tedavilerini daha kolay bir hale getiren bilgisayarlı tomografi tekniği, diş etine kesi ve dikiş atılmadan implantların yerleştirilmesine olanak sağlıyor.

Gelişen teknoloji ile birlikte diş tedavileri de artık daha kolay ve acısız gerçekleştirilmeye başladı.

Günümüzde kullanılan implant tedavileri hakkında bilgi veren Diş Hekim Hakan Durgun, bilgisayar teknolojisinin tıpta yaygınlaşmasının implant uygulamalarında çığır açtığını belirterek, yöntem hakkında şu bilgileri verdi:

Dikiş atılmadan işlem bitiyor

"Bilgisayarlı tomografi tekniği ile kişiye özel üç boyutlu çene modelleri elde edebilirsiniz. Bunun içinde tedaviye başlamadan önce implant yapılacak hastadan, çenesinin bilgisayarlı tomografisini istiyoruz. Daha sonra özgün yazılım ve programlar yardımıyla implantların konumu ve en doğru yerleri saptanıyor. Hekim, bu veriler kullanılarak hastaya cerrahi bir kılavuz hazırlanıyor. Kılavuz yardımıyla hekim, önceden planlanan yerlere implantları yerleştiriyor. Böylece operasyon sırasında beklenmedik kötü sürprizler de engellenmiş oluyor. Diş etinde hafif bir kesik oluşturularak ve dikiş atılmadan işlem bitirilebiliyor."

BT tekniklerinin avantajları

İmplant tedavisinde kullanılan bilgisayarlı tomografi yönteminin avantajları hakkında da bilgi veren Durgun, "Bu yöntem ile implant operasyonu esnasında doğabilecek istenmeyen durumlar minimuma indirilir. Hastaya kendi çenesi üzerinde görsel olarak bilgi verilmesi, kişinin tatmin olmasını sağlar. Operasyon süresi kısalır. Hekim, tehlike doğurabilecek tüm riskli anatomik oluşumları daha önceden net olarak görür. Estetik ve işlevsel açıdan en doğru protezin yapılmasını sağlar. Diş etinde kesi yapılmadan ve dikiş atılmadan implantları yerleştirme olanağı sunar" diye konuştu.

Manşetler

DUYURU-4