Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Şehir Hastanesinin açılışını gerçekleştirdi

Türkiye’nin 10’uncu şehir hastanesi olan 1.355 yataklı Bursa Şehir Hastanesi’nin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek, İstanbul-İzmir Otoyolu’nun 192 kilometrelik kısmı ve Türkiye’nin 10'uncu şehir hastanesi olan 1.355 yataklı Bursa Şehir Hastanesi’ni hizmete açmak için düzenlenen ortak açılış törenine katıldı.

Erdoğan ile birlikte Şehir Hastanesi ve otoyolun açılış törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan da katılım sağladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış töreninde 745 bin 365 metrekare alan üzerine 488 milyon euroluk yatırımla tamamlanan, 1.355 yataklı Bursa Şehir Hastanesi’nin öneminden ve özelliklerinden bahsetti. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“44,846 yatak kapasiteli 31 sağlık tesisini milletimize sunmayı hedefliyoruz”

Bursa’da bugün açacağımız 1.355 yatak kapasiteli Bursa Şehir Hastanemiz Bursa’nın güzelliğine güzellik katmış. Bugün resmi açılışını yapıyoruz. Kendi içinde 6 ihtisas hastanesi kendi alanında yüksek standartlara sahip. 1 aydır hasta kabulü yapan hastanemiz 1-2 kişilik odaları kanepesi, buzdolabı, televizyonu ile otel standardında hizmet veriyor. Raylı sistemi 5,5 km uzatarak hastanemize getireceğiz. Bursa ile birlikte yatak kapasitesini 13,417’ye, hastane sayısını ise 10’a çıkarmış olduk. 44,846 yatak kapasiteli 31 sağlık tesisini milletimize sunmayı hedefliyoruz. Sadece Bursa’ya 68 sağlık tesisi kazandırdık. Osmangazi-Çekirge Devlet Hastanesi ile 7 sağlık tesisimize devam ediyoruz. Bursa’ya yaptığımız yatırım tutarı 50 katrilyonun üzerindedir.

Hastanemizde 356 hekim, binin üzerinde yardımcı sağlık personeli görev yapacak. Burada önemli olan devletin kendi bütçesinden yapması uzun sürecek işler için özel sektörle bunu sunuyor olmamızdır. Bir röntgen için 7-8 ay sonraya randevu vermiyorlar mıydı? Şimdi öyle mi? Kamuya bu eserlerin devri yapıldığında herkes için iyi bir tabloyla karşı karşıya kalınacak. Bu modeli tüm dünyada anlattık. Herkes tarafından beğenildiğini gördük.

Bursa vakıf şehridir. Dünyaya en büyük katkılarımızdan birinin yaşayan örneğidir. Aşkın bu kadar somutlaştığı pek az yer vardır. Türkiye’nin her alanda yepyeni bir yola hazırlandığı süreçte gücümüze güç katıyor. Ülkemizi tökezletmek için çalışanların tüm güçlerin üzerimize yüklendiği dönemden geçiyoruz. Böyle dönemde hep birlikte Türkiye olmak her zamankinden daha önemli. Ne diyoruz ‘Tek millet, Tek bayrak, Tek vatan, Tek devlet' Geçtiğimiz 17 yılda yaptığımız hizmetlerle Türkiye’nin egemenliğini kullanabilen bir ülke haline getirdik.

“Şehir Hastanesi’nin sağlık hizmetlerine büyük katkısı olacak”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ortak açılış töreninde yaptığı konuşmada ise, Şehir Hastanesinin 1355 yatağıyla Bursa’nın sağlık hizmetlerine hem sayısal anlamda, hem de kalite anlamında büyük katkısı olacağına dikkat çekti.

Bakan Koca, şunları kaydetti:

“Şehir Hastanemiz yaklaşık 475 bin metrekare kapalı alanı olup, 403 poliklinik, 217 yoğun bakım yatağı olmak üzere tamamı hasta mahremiyetine özen gösteren, nitelikli olarak 1355 yatağı mevcuttur. 6 blokta inşa edilen kompleksimiz genel hastane, kadın doğum, kalp damar, onkoloji, fizik tedavi ile yüksek güvenlikli adlî psikiyatri hastanesinden oluşmaktadır. İstanbul-İzmir otoyolunun kritik noktasındadır. Sadece Bursa’ya değil Güney Marmara’nın tamamına hizmet verecektir. Şehir Hastanelerimizi ileri seviye hastane olarak tanımlıyoruz. En yüksek standartta en ileri teknolojinin kullanıldığı hizmet ve eğitimin verildiği merkezler olmasını hedefliyoruz. Bursa şehir Hastanemiz de önemli bir örnek olarak hizmet verecektir. Kamu özel iş birliği sayesinde kısa sürede böyle bir tesisin açılması ayrıca iftihar kaynağımızdır. Emeği geçen her seviyede görev yapanlara teşekkür ediyorum.Bu vizyonun ortaya konulması, projenin tasarımında ve hizmete alınmasında öncülük eden başta zât- âliniz olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

“Şehir Hastaneleri bir hayalin gerçek olmasıdır”

İlgili tüm paydaşlarla nitelikli sağlık hizmeti için çalıştıklarını ifade eden Bakan Koca, “Yeni hastanelerimizi bir fırsata dönüştürüp üniversitelerle sinerji oluşturacak bir modelle en modern teknoloji ve en yüksek nitelikteki insan kaynağıyla vatandaşımızın hizmetine sunulduğu bir döneme geçmek istiyoruz. Şehir Hastaneleri bir hayalin gerçek olmasıdır. Şehir Hastaneleri sadece kamu özel iş birliğiyle yapılan hastaneler değil, yeni dönemde farklılık gösteren, bulunduğu bölgede son noktada sağlık hizmetinin verildiği, hastanın artık başka bir sağlık kuruluşuna sevk edilmediği, üniversitenin de olduğu, eğitim ve araştırmanın olduğu merkezler olacaktır” şeklinde konuştu.

Bakan Koca, sözlerine şöyle devam etti:

“Şehir hastaneleri son model teknoloji ve fizikî konforla sağlık alanında ulaşılan en son merhalesidir. Bu cihazları ve binaları canlı kılan, içinde hizmet verecek kaliteli hizmet personelimizdir. Bu seviyede fedakâr sağlık personeline dünyada çok az milletler sahiptir. Bu hizmeti modern mekânlarla sağlayan belki de tek ülkeyiz. Bakanlığımız merkez teşkilatı ve taşra teşkilatı bir bütündür. Bütün sağlık teşkilatı olarak aynı heyecanla aynı yöne koşmak aynı dili konuşmalı, aynı vizyonu paylaşmalıyız. Nihaî vizyonumuz, bütün toplum olarak sağlıklı hayat tarzının benimsendiği, herkesin sağlık hakkının korunduğu, herkesin vaktinde ve kaliteli sağlık hizmetine kolayca eriştiği bir Türkiye’ye sahip olmaktır. Bunu yaparken vatandaşımızın alışkanlıkları, inançları ve beklentilerine saygı gösterecek hizmet anlayışı şiârımız olmalıdır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış töreninin ardından Bursa Şehir Hastanesi’ni gezerek incelemelerde bulundu.

Bursa Şehir Hastanesi hakkında

Doğanköy mevkisinde 745 bin 365 metrekare alanda yapılan, bünyesindeki Genel, Kadın-Doğum Çocuk, Kalp Damar, Onkoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR), Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri (YGAP) olmak üzere 6 farklı hastanede toplam bin 355 yatak kapasitesi bulunan Bursa Şehir Hastanesi kapsamında 403 poliklinik, 49 ameliyathane, 217 yataklı çocuk ve yetişkin yoğun bakım ünitesi ile günlük 2 bin 110 acil hastaya müdahale edilebilecek. Toplamda 36 bin 200 hasta sirkülasyonu öngörülen kompleks bünyesinde yer alan FTR Hastanesi ise 200 yatak kapasitesi ile Türkiye’nin en büyüğü konumunda olacak.

Genel Hastanede 308, Kadın-Doğum Çocuk Hastanesinde 222, Kalp-Damar Hastanesinde 271, Onkoloji Hastanesinde 254, FTR Hastanesinde 200, YGAP Hastanesinde 100 yatak bulunuyor.
 

 

Manşetler

DUYURU-4