Çermik’te 50 İşletme Denetlendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, vatandaşların sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla 17 ilçe belediyesiyle ortaklaşa kurduğu Gıda Denetim...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, vatandaşların sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla 17 ilçe belediyesiyle ortaklaşa kurduğu Gıda Denetim Koordinasyonu, Çermik ilçesinde esnafı denetleyerek gıda güvenliği konusunda uyarılarda bulundu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından kent genelinde vatandaşların daha sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşması için kurulan Gıda Denetim Koordinasyonu kapsamında daha önce ilgili birimlere yönelik eğitimler düzenlendi. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından tüm ilçelerde Büyükşehir ekipleri tarafından saha denetimleri başlatıldı.

Denetimlere Çermik ilçesinden başlayan ekipler, ilçe merkezinde 50 işletmede denetim gerçekleştirdi. Büyükşehir Gıda Denetim ekiplerine Çermik ilçesinde oluşturulan gıda denetim ve zabıta ekipleri de eşlik etti.

Denetimlerde fırın, market, kasap, lokanta ve benzeri işyerlerinde işletmelerin uyması gereken hijyen kuralları, gıdaları depolama şartları ve üretim yerlerinin temizliği ile ilgili uyarılar yapıldı.

Büyükşehir ekipleri tarafından ilçe belediye ekiplerine teorik ve işbaşı eğitimlerinin verildiği denetimler sayesinde gıda güvenliği bilincinin etkili ve kalıcı olması hedefleniyor.

Manşetler

YENİ SAĞLIK BAKANI KEMAL MEMİŞOĞLU OLDU
SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA İSTİFA MI ETTİ?