Bursa sağlığı 'yoğun bakımlık'

Dr. Füsun Kalkan, Bursa'da her ay 60 acil hastanın yoğun bakımlarda yer olmadığı için başka kentlere sevk edildiğini söyledi.

Bursa 112 Acil Servsi Komuta ve Kontrol Merkezi Sorumlusu Dr. Füsun Kalkan, fedakarca yaptıkları çalışmalarda yaşadıkları sıkıntıları içtenlikle basın huzurunda kamuoyu ile paylaştı.

Bursa'da çalışmaları ile halktan büyük takdir toplayan 112 Acil Servis'in yetkilileri, yaşadıkları sıkıntılara çözüm üretmek için hastane acil servis sorumluları ve müdürlük personeli ile bir araya geldi.

HASTALAR TOP GİBİ SEVK EDİLİYOR

112 Acil Servis Sorumlusu Dr Füsun Kalkan, Şevket Yılmaz hastane yangını ve Uludağ Üniversitesi'nde akreditasyon çalışmaları nedeniyle yoğun bakım yatak sayısının azaldığını, Güney Marmara'da sağlık merkezi konumunda olan Bursa'da her ay 60 yoğun bakım hastasını başka şehirlere sevk ettiklerini bildirdi.

Dr. Kalkan, "Hastaneler, yoğun bakım yatak sayılarını bilgisayar ortamında günlük olarak düzenli girmedikleri için 'boş yatak var' diye getirilen acil hastalar top gibi başka hastanelere sevk ediliyor" dedi.

EVE Mİ, MEZARLIĞA MI GÖTÜRELİM?

Kentte hizmet yapan 36 ambulansta sadece 3'ünde navigasyon cihazı bulunduğunu anlatan Kalkan, her ambulansta doktor bulunamadığı için sağlık görevlilerinin ölüm raporu veremediğini, bu yüzden acil servis ya da morg görevlilerinin ambulansta ölen kişileri kabul etmediğini kaydederek, "Cenazeyi mezarlığa mı evimize mi götürelim" dedi.

KESİK VAKASI GELECEK DİYE ÖDÜMÜZ PATLIYOR

Bursa'da yoğun bakım, küvez, yanık ve mikro cerrahi ünitelerinde sıkıntının had safhada olduğunu söyleyen Dr. Füsun Kalkan, "Kimse almadığı için 'el kesiği vakası gelecek' diye ödümüz patlıyor" diye konuştu.

Dr. Kalkan, belediyelere bağlı hasta nakil ambulanslarının mesai saatleri dışında kullanılamamasına da dikkat çekti.
 

Manşetler

DUYURU-4