Bülent Ecevit Üniversitesinde ilk kornea nakli

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Özer: "Bölgemizde önemli bir sağlık hizmetini daha başlatmanın ve kornea nakli için bölge halkının başka bir merkeze ihtiyaç duymadan Zonguldak'ta tedavi görebilmelerinin haklı gururunu yaşıyoruz"


Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde ilk kornea nakli gerçekleştirildiği bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, ruhsatlandırma ve altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından faaliyetlerine başlayan BEÜ Göz Bankası'nda, uzun süredir dış merkezlerde kornea nakli için bekleyen 2 hastaya kornea nakillerinin yapıldığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, sağlık alanında üniversitede her geçen gün yeni bir hizmeti daha faaliyete geçirme çabalarının meyvesini almış olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Özellikle bölgede sunulmayan sağlık hizmetlerini sunabilmek için ayrı bir gayret gösterdiklerini vurgulayan Özer, şunları kaydetti:

"Organ nakli uzun süreden beri merkezimizde başlatmak istediğimiz hizmetlerimizden biriydi. Bu hizmetin başlangıç basamağı olarak da kornea naklini planlamıştık. Göz Bankası ruhsatı alarak attığımız ilk adımın bugün meyvelerini görmekteyiz. Bölgemizde önemli bir sağlık hizmetini daha başlatmanın ve kornea nakli için bölge halkının başka bir merkeze ihtiyaç duymadan Zonguldak'ta tedavi görebilmelerinin haklı gururunu yaşıyoruz. Sürecin başlangıcından itibaren büyük emek veren Tıp Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Ali Borazan'a, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Doç. Dr. Bekir Hakan Bakkal'a, çalışma arkadaşlarına ve Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyelerine ve sağlık personeline teşekkür ediyorum."

- "İlk kornea naklini gerçekleştirmiş bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz"

BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bekir Hakan Bakkal da merkezde sunulan sağlık hizmetlerini artırmaya ve çeşitlilik kazandırmaya yönelik yapılan çalışmaların sonucunda her geçen gün yeni bir uygulama başlattıklarını hatırlattı.

Altyapı ve donanım ihtiyaçlarının tamamlanmasının ardından almış oldukları Göz Bankası ruhsatı sonrasında bölgede tek kornea nakli yapan merkez durumuna geldiklerini dikkati çeken Bakkal, "Kornea nakli günümüzde doku ve organ nakilleri arasında en sık yapılan ve sonuçları en iyi olan nakil ameliyatıdır. Bu hafta içerisinde merkezimizde 2 hastamıza başarılı bir şekilde kornea nakli gerçekleştirilerek hastalarımızın görme problemleri giderilmiştir. Bölgemizde referans hastane konumundaki merkezimizde ilk kornea naklini gerçekleştirmiş bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Nakil için uzun süredir farklı merkezlerde sıra bekleyen birçok hastamız, bundan böyle bu hizmete merkezimizde kavuşabilecektir." ifadesini kullandı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Borazan ise ilk kornea naklinin yapılmış olmasının üniversite ve bölge için önemli olduğuna işaret ederek, böbrek ve karaciğer naklini yapacak öğretim üyelerinin fakülteye alınma süreçleri tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

Manşetler

DUYURU-5
EBELİK YÖNETMELİĞİ
HASTANE KOORDİNASYON KURULU YÖNETMELİĞİ