Evde yapılan ilaçlar boğaz ağrısının verdiği rahatsızlığı azaltmada kullanılabilir. İşte burada sizlere ev yapımı tedavi yöntemlerinden birkaçı
Antibiyotiksiz tedavi süreci biraz karmaşık olsa da bitkisel terapilerin faydası yadsınamayacak derecede önemli. Sarımsak ve altın mühür bitkisi bu süreçte en büyük yardımcılarınızdan ikisi ancak burada biz daha çok diğer yöntemlerden bahsedeceğiz.
1. Günlük beslenmenizden meyve suları da dahil olmak üzere şekeri ve süt ürünlerini çıkartın.
2. Şişliği ve rahatsızlığı azaltmak için saatte bir veya daha sık, tuzlu ılık suyla gargara yapın. 1 bardak ılık suya yarım kaşık tuz ilave ederek karışımı elde edebilirsiniz. Tuzlu su gargarası küçük çocuklar için bile çok faydalı; birazını yutsalar bile hiçbir zararı yok.
3. Suyu eksik etmeyin. Çay veya çorba gibi ılık içecekler boğazdaki rahatsızlığı azaltmaya yardımcı olur. Eğer çocuklar boğaz ağrısından dolayı içmekte güçlük yaşıyorlarsa bir pipet kullanmak faydalı olabilir. Limon suyu bile tedavi edici özelliğe sahiptir, unutmayın.
4. Hava geçişini düzenlemek için iç mekan nemlendiricileri kullanın.
5. Bitkisel ilaçlar ve takviye ürünler kullanın.
Sarımsak Limonatası: En klasik ve güvenilir tedavi yöntemlerinden biri olan sarımsak limonatası kurtarıcınız olacak. İnce doğranmış 2 diş sarımsağı çeyrek kiloluk bir kavanoza koyun. Üzerine kaynar su ekleyin ve kapağını kapatıp 30 dakika bekletin. Sarımsağı süzerek ayırın. Suya bütün bir limonun suyunu ekleyip, bal ile tatlandırın. Sıcak veya ılık tüketebilirsiniz.
Osha, ekinezya ve propolis içeren bitkisel spreyler, boğaz ağrıları, streptokok ve virüse bağlı enfeksiyonlarda oldukça etkilidir. Altın mühür bitkisi ise güvenilir bir antimikrobiyel ve antienflamatuvardur, ancak tadı çok kötü olduğundan, esansını kullanın. Meyan kökü boğaz pastilleri çaylara katılan klasik bir tedavi yöntemidir. Unutmayın ki meyan kökü hariç, bu ürünlerden hiçbiri hamileler için uygun değildir.
Bitkisel boğaz spreyi malzemeleri: Ekinezya kökü, propolis, çördük otu yaprağı ve çiçeği, adaçayı yaprağı, sarı kantaron. Hamilelikte kullanmayın, emzirme döneminde kısa süreliğine kullanabilirsiniz.
Gaia Boğaz pastilleri (Hamileler ve küçük çocuklar için uygun değildir)
Ricola boğaz pastilleri (limonlu ve ekinezyalı çeşitleri kısa süreli kullanım için hamilelikte uygundur.)
Zinc pastilleri (5 yaş altı çocuklarda kullanılamaz. 5-10 yaş aralığındaki çocuklarda günde 5-10 mg, 10 yaş üstü çocuklarda günde 15-20mg alınabilir.)