Belediyelerden deprem bölgesine destekler (2)

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı 6 Şubat'ta ilk saatlerden itibaren tüm kurum ve kuruluşlar gibi belediyeler de bölge illerine yardım ulaştırmak için çalışmaya başladı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tüm imkanlarını bölgeye yönlendiren belediyeler, günlük ihtiyaçların karşılanmasından altyapı çalışmalarına kadar birçok alanda faaliyet yürütüyor. Temizlik hizmetlerinin sağlanması için araçlarıyla kentlerde çalışan belediye ekipleri, barınma alanlarının kurulmasında da görev alıyor.

Arama kurtarma ekiplerini, iş makinelerini depremden etkilenen kentlere yönlendiren belediyeler, acil ihtiyaçların giderilmesinin ardından barınma, yiyecek ve giyecek temini, altyapı, temizlik alanlarındaki çalışmalarını AFAD'ın koordinesinde sürdürüyor.

GİRESUN

Giresun Belediyesi deprem bölgelerine 34 yardım aracı, 78 personel gönderdi.

Arama kurtarma çalışmalarına da katılan belediye, Adıyaman başta olmak bölgede enkaz kaldırma ve temizlik çalışmaları, cenaze işlemleri, aşevi gibi gıda destek hizmetlerine destek sağlıyor.

Dereli Belediyesi tarafından da 10 tır yardım malzemesi gönderildi, 1 cenaze aracı ve 3 personel bölgede görev yaptı.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane Belediyesinin 46 personeli ve 13 aracı depremin ilk gününden itibaren bölgede hizmet verdi. Yardım malzemesi yüklü 10 tır ve 8 kamyon da depremzedelere ulaştırıldı. Belediye personeli yardım, çevre temizlik ve altyapı çalışmalarına katkı sağladı.

HAKKARİ

Hakkari Belediyesi, deprem bölgesine 10 kişilik 80 izoleli çadır, 3 insani yardım tırı, 2 iş makinesi ve 16 personel gönderdi.

Yüksekova Belediyesi ise iş makineleri, kamyon ve cenaze aracı, 4 mühendis ve şoför, 35 tabut ve 10 top kefen gönderdi, personelin topladığı 100 bin lira nakdi yardım da AFAD hesabına aktarıldı.

Şemdinli Belediyesi de deprem bölgesine 12 personel, 6 gönüllü berber ve kuaför, 8 kamyon gıda ve yaşam malzemesi ile otobüs, minibüs ve kamyon sevk etti.

Çukurca Belediyesi insani yardım tırlarını ve teknik ekipleri bölgeye gönderdi.

HATAY

Hatay Büyükşehir Belediyesi, ana hizmet binaları ve İtfaiye Daire Başkanlığı binaları yıkık, çok sayıda binaları da kullanılmaz halde olmasına, 109 personeli kaybetmelerine ve çok sayıda personelinin de yaralanmasına rağmen elindeki imkanlarla depremzedeler için çalışıyor.

ISPARTA

Isparta Belediyesi 59 iş makinesi, bir arama kurtarma aracı, 15 kamyon, 4 itfaiye aracı, 4 cenaze aracı, bir mobil gasilhane, 3 ambulans, bir engelli nakil aracı, bir çöp aracı ve 2 yol süpürme aracı bölgeye sevk etti. Toplanan 36 tır yardım malzemesi ile 6 jeneratörü depremzedelere ulaştırdı.

İlçe belediyelerinden de yardım malzemeleri gönderildi.

MERSİN

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 514 itfaiye ve destek ekibi personeli ile 208 araç, 8 jeneratör ve iş makinelerini depremin etkilediği 11 ile gönderdi.

120 bin ekmek ve 20 tır suyu da depremzedelere ulaştıran belediye ekipleri, 22 Şubat'a kadar 629 bin 445 kahvaltı, yemek ve çorba dağıtımı gerçekleştirdi.

Hatay'da 300 ailelik çadır kuran belediye, Adıyaman'da içerisinde sahra hastanesi, sosyal ve spor alanları ile kreş olan 670 konteynerin olacağı kent kurulumuna başladı.

Belediyenin sağlık ekipleri, 4 bin 753 muayene, psikolojik destek, diş ve ağız sağlığı ile kişisel bakım hizmeti verdi.

Mezitli, Yenişehir, Toroslar, Akdeniz, Erdemli, Silifke, Tarsus ve Gülnar belediyeleri de yardım gönderdi.

İZMİR

İzmir Büyükşehir Belediyesi yardım koridoruyla bugüne kadar yaklaşık 300 tır ve kamyon, 3 uçak, 3 gemi, 5 otobüs kargo ile insani yardım malzemesi sevk etti. Bölgede görev yapan personel sayısı da bine yaklaştı.

Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye ve Adıyaman'da toplamda 282 konutlu konteyner kentlerin kurulumunu yürüten belediye, Hatay'da bir sahra hastanesi kurdu.

Belediyenin "Mera İzmir" projesine dahil olan üreticiler, 111 küçükbaş ve bir büyükbaş hayvanı depremzedeler için hibe ederken İzmir'de yürütülen çocuklara süt dağıtımı bölgede de uygulamaya geçirildi.

Konak Belediyesi, ihtiyaç malzemeleri taşıyan 16 tır gönderirken Kahramanmaraş'ta 250 kişilik çadır kent kurma kararını açıkladı, 95 personel gönderdi.

Balçova Belediyesi 15 tır yardım malzemesi, 12 konteyner, Çeşme Belediyesi ise 10 tır yardım malzemesi yolladı.

Buca Belediyesi 20 tır yardım malzemesi ve arama kurtarma ekibini gönderdi, Hatay Hassa'da 5 bin kişi yemek kapasiteli mobil mutfak oluşturdu.

Karşıyaka Belediyesi de 23 tır, 21 kamyon, 8 kamyonet, 3 otobüs yardım malzemesi ulaştırdı, 1 arama kurtarma aracı, 1 kamyon ile 45 personel gönderdi. Günlük 200 öğün sıcak yemek dağıtımı yapıyor.

Bornova Belediyesi 17 tır yardım malzemesi, 2 bin 500 çadır, seyyar tuvalet ve mutfak gönderdi. Belediyeye ait iş makinesi, arazi aracı, ambulans, kırıcı kesici teçhizat ile 40 personel de bölgeye sevk edildi.

Bayraklı Belediyesi, 18 kişilik arama kurtarma personeli ile 4 kişiden oluşan sağlık ekibini ambulans ile bölgeye sevk etti. Ayrıca 209 çadır ile 25 tır yardım malzemesi de gönderdi.

Menemen Belediyesi 25 tır, 4 kamyon insani yardım malzemesi ile 2 jeneratörü gönderirken Menemen Arama Kurtarma ekibi (MAKUR) de ilk gün yola çıktı.

Kınık Belediyesi, ısıtıcı, 12 seyyar tuvalet ve banyo ile insani yardım malzemesi yüklü 49 tırı bölgeye ulaştırdı.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kentteki çalışmalara destek sağladı. 154 araç ve 589 personelle temizlik hizmeti veren Büyükşehir Belediyesi, 325 araç ve 595 çalışanla su hizmetlerinin sağlanması amacıyla çalışma yürüttü, çadır ve konteyner kentlerin alt yapısını kurdu.

Günlük 15 bin kişilik sıcak yemek yapılırken, 90 bin ekmek üretiliyor. Fırınlara 140 ton un desteği sağlandı.

Belediye, arama-kurtarma ekiplerinin konaklama ve gıda ihtiyaçlarını karşıladı. 30 araç ve 40 personelle, hafriyatı kent dışına çıkarmaya çalışıyor. 70 araç ve 140 personelle 15 hatla ücretsiz taşıma gerçekleştiriyor.

35 araç ve 85 personelle çadır kent ve konteyner kentlere alt ve üstü yapı desteği ve farklı noktalardaki taziye evleriyle depremzedelere duş ile çamaşır yıkama desteği sağlayan Büyükşehir Belediyesi, 20 bin kişiye 1000 lira sosyal destek verdi, 58 araç ve 140 personelle defin ve mezarlık işlemlerine destekte bulundu.

Büyükşehir Belediyesi vatandaşlara 800 ton odun ve 150 ton kömür yardımında bulundu, 6 araç ve 26 personelle sahipsiz hayvanların barınması ve beslenmesini sağladı.

Öte yandan Büyükşehir İtfaiyesi de enkaz altında kalan 706 kişiyi sağ çıkardı.

KARS

Görevlendirme yapılan Kars Belediyesi, bölgeye arama kurtarma, yardım, itfaiye hizmetleri, temizlik işleri ve hasar tespit çalışmaları için 40 personel ve 6 iş makinesi ile araç gönderdi.

Belediye ayrıca, temel gıda, hijyen malzemesi, tekstil ve kıyafet ile ısıtıcı, fener, kefen ve benzeri yardım malzemelerini deprem bölgesine ulaştırdı.

KASTAMONU

Kastamonu Belediyesi 7 tır, 10 kamyon, 2 kamyonet ve 3 minibüs yardım ulaştırdı. Yardımlar arasında soba, yakacak, hijyen maddeleri ve giysiler yer aldı.

Belediye bölgeye destek için 2 arazöz, 4 arama kurtarma aracı, 1 itfaiye aracı ve 2 su tankerini de gönderdi. Kastamonu ve Taşköprü belediyelerinden 24 arama kurtarma, 60 da personel sevk edildi.

KAYSERİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 639 personel, 171 araç, 128 iş makinesi, jeneratör, kompresör, kırıcı ve kesiciden oluşan 48 malzeme, 3 karavan, 15 konteyner, 8 cenaze yıkama aracı, nakil aracı, 5 mobil mutfak, ilaçlama aracı, 2 yol süpürme aracı ve 3 yakıt tankeri gönderdi.

İlçe belediyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının da yardımlarıyla 1000'den fazla tır yardım malzemesi afet bölgesine ulaştırıldı.

Kahramanmaraş'ta, Karacasu Geçici Konaklama Merkezi'nde 117 aileye konteyner kent kuruldu. Mühendislerden oluşan 6 araçlık teknik destek ekibi bölgeye gitti.

İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri hem arama kurtarma çalışmalarına katıldı hem de Hatay İskenderun Limanı'nda çıkan yangına müdahale etti.

5 mobil mutfak ve çok sayıda aşçı tarafından günlük 15 bin kişilik sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiriliyor.

Kocasinan Belediyesi, 312 personel, 48 iş makinesi, 36 kamyonet, 15 otobüs, 6 mobil aşevi, 10 jeneratör, 20 çadır ve 20 konteyner sağladı. Belediyenin aşevlerinde 3 öğün yemek çıkıyor. 20 temizlik aracı ve 300'e yakın çöp konteyneri ile temizlik yapıldı.

Melikgazi, Talas ve Hacılar belediyeleri de deprem bölgesine personel, iş makineleri ve yardım malzemeleriyle destek oldu.

KIRKLARELİ

Kırklareli Belediyesinden de itfaiye ve ekskavatör ile 33 belediye personeli deprem bölgelerine gönderildi.

İlk yardım tırının yanı sıra vatandaşların da desteğiyle gıda, hijyen malzemeleri, kıyafet, ısıtıcı ve yatakların yer aldığı 40 tır ile mobil mutfak aracı, engelli minibüsü, seyyar tuvalet gönderildi.

Lüleburgaz'dan 20 yardım tırı, 50 çadır, 7 personel ve 3 araç; Babaeski, Demirköy, Kofçaz, Pınarhisar, Pehlivanköy ilçe belediyelerinden yardım malzemeleri afetzedelere ulaştırıldı.

KIRŞEHİR

Kırşehir Belediyesi, Adıyaman'a 8 araç, insani yardım taşıyan 9 tır, 250 battaniye, 50 ısıtıcı ve soba, 5 personel, Gaziantep'e 5 araç, insani yardım taşıyan 5 tır, 50 ısıtıcı ve soba, 50 hijyen malzemesi ve 3 personel, Hatay'a 13 araç, 12 tır, 2 konteyner hijyen malzemesi ve 18 personel, Kahramanmaraş'a 19 araç, insani yardım taşıyan 18 tır, 500 battaniye, 50 ısıtıcı ve soba, 4 jeneratör ve 15 personel, Malatya'ya 4 araç, insani yardım taşıyan 4 tır, 500 battaniye, 50 ısıtıcı ve soba, 25 çadır ve hijyen malzemesi, Osmaniye'ye 1 araç, insani yardım taşıyan 1 tır kamyon ve 2 personel, Şanlıurfa'ya 1 araç, insani yardım taşıyan 1 tır ve hijyen malzemesi gönderdi.

Kırşehir Belediyesi ayrıca, enkaz kaldırma ve temizlik çalışmaları için Kahramanmaraş Pazarcık'a 4 personel ve birer arazöz, kombine araç, Hatay'a 1 minibüs ve 3 personel ulaştırdı.

Kaman Belediyesi ise 10 personel, kepçe, itfaiye aracı ve binek araç gönderdi.

KOCAELİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesinde 706 personel ile arama-kurtarma, çadır kent ve sahra hastanesi, altyapı ve salgın hastalıkların önlenmesi konularında çalışmalar yaptı.

Her gün 3 çeşit olmak üzere 10 bin sıcak yemek verilirken 5 bin de kahvaltı servisi yapılıyor. Kahramanmaraş ve Hatay'da 700 bin kişilik çorba, 382 bin hazır gıda, 200 bin ekmek, 200 bin tortilla, 72 bin sıcak yemek ve 30 bin içme suyu ikram etti. Hatay'ın Defne ilçesinde 1 çadır kent, 1 sahra hastanesi, 1 de kalıcı mutfak kurulumu yapıldı. Çocuklar için mini futbol sahası hazırlandı.

İzmit Belediyesi, Hatay Defne ilçesinde kurdukları aşevi ile günde 10 bin kişilik sıcak yemek yapmasının yanı sıra ikinci aşevini Kahramanmaraş'ta kuruyor.

Gebze Belediyesi, 400 personel ve 90 araçlık kapasiteyle Hatay'ın Defne ilçesinde hizmet veriyor. Belediye ekipleri, sıcak çorba ve yemek ikramı başta olmak üzere sterilizasyon için temizlik, ilaçlama çalışmaları yapıyor.

KONYA

Konya Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleriyle Hatay'da 793 araç, 2 bin 844 personel, 134 jeneratör ve 760 projektör ile ilk günden bugüne görev aldı. Konteyner kent kurulumu, arama kurtarma, su temini, mobil mutfak, ekmek fırını, mobil haberleşme gibi alanlarda çalışmalar yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi Hatay'da her gün 23 bin civarında ekmek çıkarıyor. Mobil mutfaklarıyla 16 bin depremzedeye yemek dağıtıyor.

İlçe belediyeleri ile 600 yardım tırı Hatay'a gönderildi. Bunun dışında Büyükşehir Belediyesi 50 tır un, 10 tır besi ve süt yemi, 10 ton köpek maması sevk etti.

Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) ekipleri de Hatay'da zarar gören hatları onarıyor, çadır kentlere su deposu yerleştiriyor, 41 farklı noktada 100'ü aşkın kabinle seyyar tuvalet hizmeti sağlıyor.

Karaçay İçme Suyu Arıtma Tesisi'nde bakım ve dezenfeksiyon çalışması da yapan ekipler Hatay'ın su sorunlarının giderilmesi için çalışmalarına devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası ve ilçe belediyeler ile birlikte AFAD koordinasyonunda Hatay'da konteyner kentler de kuruyor. Belirlenen ilk noktada altyapı ve üstyapı çalışmaları tamamlanarak konteynerler yerleştirilmeye başlandı. İkinci noktada ise altyapı çalışmaları devam ediyor.

İlk etapta 487 konteyner ile oluşturulacak geçici yerleşim alanları, ikinci etapta 1000 konteynere çıkarılacak.

Ereğli Belediyesi ise yardım tırı, araç, ekipmanlar ve 50 kişilik kurtarma timini bölgeye gönderdi.

Hüyük Belediyesi Adıyaman'a mobil mutfak ve 5 gönüllü arama kurtarma ekipleri ile toplam 20 personel gönderdi. Halen temizlik ve diğer çalışmaları yürütüyor.

KÜTAHYA

Kütahya Belediyesi deprem bölgesine 177 personel, 40 iş makinesi ve ulaşım destek aracı, 33 yardım tırı gönderdi.

Tavşanlı Belediyesi 31 personel, 19 araç, 156 yardım tırı, Simav Belediyesi ise 10 personel, 51 yardım tırı ve 5 araç ile bölgeye destek sağladı.

MALATYA

Malatya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri 173 ekiple enkazlardan 428 vatandaşı canlı çıkardı.

45 sosyal tesisini 80 bin depremzedenin hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesi, 25 noktada yemek üretimi gerçekleştirdi, günlük 110 bin ekmek ile 600 bin kap yemek üretimi yaptı.

Sahada 749 araç ve iş makinesiyle görev yapan ekipler, 22 çadır kente tuvalet ve banyo kurdu.

Konteyner ve çadır kentlerin alt yapı bağlantılarını sürdüren ekipler 920 kanal açma işlemi yaptı, 310 kuyu çekimi yaptı, 140 kazılı arızaya müdahale etti.

Afette görev alan tüm kurum ve kuruluşlara lojistik destek veren Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yakıt ikmalleri başta olmak üzere tüm tesislerini hazır ve kullanılabilir duruma getirdi.

Ekipler depremden etkilenen evcil ve sokak hayvanlarını tedavi etti.

MANİSA

Manisa Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesinde toplam 344 personel ile aralarında iş makineleri ve mobil mutfakların da bulunduğu 124 aracı görevlendirdi. Bölgede günlük 1000 kişilik sıcak yemek dağıtımı yapan belediye ekipleri, 25 arazi aracıyla gıda ve tıbbi malzeme dağıtıyor. Malatya'da kırsal bölgelere tankerle içme ve kullanma suyu temin eden ekipler, Pazarcık ilçesinin içme suyu altyapısının bakım onarımını yapıyor.

Yardım tırlarının yanında bölge illerinde salgın hastalıklara karşı ilaçlama, depremzedelere otobüs desteği, seyyar tuvalet kurulumu ve üreticiye 50 ton küçükbaş hayvan yemi dağıtımı ve sokak hayvanlarının beslenmesi noktasında da çalışmalar sürüyor.

Demirci ilçesi de bölgeye 5 bin 135 battaniye, 6 bin metrekare halı, 415 seccade, 75 odun sobası, 45 katalitik soba, 80 elektrikli ısıtıcı ile kışlık kıyafet, temizlik ürünleri gönderdi. Ayrıca Hatay Narlıca'da aşevi kuran belediye, 6 bin kişiye yemek çıkarıyor.

MARDİN

Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı 42 personel, 5 araçla deprem bölgesinde yer aldıkları arama kurtarma çalışmasıyla 17 kişiyi kurtardı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi, 7 damperli kamyon, 33 pikap, 8 taşıyıcı tır, 14 ekskavatör, dozer, mobil çorba aracı, 3 yakıt tankı, 6 minibüs, 2 mobil kurtarma aracı, 6 itfaiye kurtarma aracı, 3 binek araç ve 323 personeli Gaziantep ve Adıyaman'a sevk etti. Ayrıca 5 tır ile 130 bin ekmek, 10 tır içme suyu, 1500 battaniye, 100 el feneri gönderildi.

Merkez Artuklu Belediyesi tarafından da 10 tır yardım gönderildi, bölgede kurulan aşevi ile günlük 1000 kişiye 3 öğün sıcak yemek ikramı yapıldı. Adıyaman'a gönderilen 60 personel ve 20 iş makinesi ile enkaz kaldırma ve temizlik işlerinde çalışma yapıldı.

Kızıltepe Belediyesi ise afet bölgesine 276 tır, 21 kamyon, 15 transit minibüs ve 2 kamyonet yönlendirdi.

MUĞLA

Muğla Büyükşehir Belediyesi 274 personel ve 90 araç ile sahada görev yapıyor. Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş'a gönderilen personel çalışmalarını sürdürüyor.

Çadır, soba, odun, gıda kolisi, konserve, ceset torbası, tabut, kefen ve tıbbi malzeme yardımları, ihtiyaç oldukça devam ediyor. Mobil mutfak araçları ikram dağıtımı gerçekleştiriyor.

Hatay'da içme suyu desteği sağlayan ekipler, İskenderun Limanı'nda yangın söndürme çalışmalarına da destek verdi.

Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesinin çalışmasıyla AFAD aracılığıyla deprem bölgesine 23 bin 132 kişi yardım yaptı. Deprem bölgesine ilçeden 212 tır da yardım malzemesi götürdü. Belediye ekiplerince Hatay'ın Arsuz ilçesinde kurulan dostluk kentine 29 konteyner, 77 çadır, 6 mobil mutfak, 12 idari konteyner, 4 idari çadır, 2 sınıf kreş, 12 seyyar tuvalet, 4 duş, 1 doktor, 1 eczane, 1 veteriner, 58 personel, 25 de araç gönderildi.

Menteşe Belediyesi tarafından deprem bölgesine 11 personel, 1 tır, 1 ekskavatör, 2 öncü araç, 1 cenaze aracı, 1 arazöz, 4 kamyon ile birlikte enkaz kaldırma çalışmaları yürütülüyor.

Marmaris Belediyesince AFAD'a 2, Kahramanmaraş'a 2, Malatya'ya 1 tır yardım malzemesi teslim edildi.

Ekiplerce Adıyaman'a 27, Malatya'ya 25, Elbistan'a 27, Nurhak'a 15 ton olmak üzere toplam 95 ton odun tırlarla ulaştırıldı.

Belediye ayrıca 2 iş makinesi, 1 su tankeri, 1 çöp kamyonu, 9 kişilik temizlik ekibini Gaziantep'e, 8 kişilik mimar mühendis ekibini de Kahramanmaraş'a yolcu etti. Belediyeden 35 personel de çeşitli görevlerde yer aldı.

Fethiye ilçesinde de 5 noktada toplanan yardımlar, 34 tırla bölgeye gönderildi. Fethiye Belediyesi aşevinden 120 depremzedeye ikramlara başlandı.

MUŞ

Muş Belediyesi depremin ilk gününden bu yana bölgeye 10 tır yardım malzemesi gönderdi.

Deprem bölgelerine giden 6 arama kurtarma ekibi, enkazlarda görev aldı. Hasar tespiti yapmak üzere 7 inşaat mühendisi bölgeye gitti.

Muş Belediyesinden 76 personel, 10 iş makinesi, 3 su tankeri, 3 temizlik ve 1 ikram aracı bölgeye gönderildi, 7 bin 500 litre akaryakıt ve 280 bin ekmek desteği sağlandı.

Malazgirt, Bulanık, Hasköy, Varto, Korkut belediyeleri de deprem bölgesine yaklaşık 30 tır yardım, onlarca iş makinesi, cenaze ve itfaiye araçları ile altyapı çalışmalarına destek verecek personeli sevk etti.

Depremzedelerin ısınması için 6 tır odun da bölgeye gönderildi.

NEVŞEHİR

Nevşehir Belediyesi, 2 arama kurtarma aracı ile 14 itfaiye personelini Kahramanmaraş'a yolladı.

Görevleri devam eden itfaiye personelinin yanı sıra su ve kanalizasyon arızalarının onarımı için 6 işçi ile hasar tespit çalışmalarına destek amacıyla 5 personel daha belediye tarafından Kahramanmaraş'a gönderildi.

Ayrıca, Hatay'a 5 iş makinesi, 2 hafriyat kamyonu, 4 temizlik ve 2 cenaze nakil aracı, 2 mobil tuvalet, 50 konteyner ile 30 temizlik personeli, Gaziantep'e de 2 cenaze nakil aracı sevk etti.

Öte yandan, ilk etapta gıda, su ve temel ihtiyaç maddelerini taşıyan 21 yardım tırını deprem bölgesine sevk eden belediye, atölyelerinde üretilen çeşitli giyecek ve eşyalarının da bölgeye sevkine devam ediyor.

Nevşehir'in ilçe belediyeleri de personel ve iş makineleriyle deprem bölgesindeki çalışmalara destek verdi.

NİĞDE

Niğde Belediyesi, yardım kampanyasında toplanan 85 tır gıda yardımı, 12 cenaze aracı, 5 iş makinesi, 15 arama kurtarma aracı, 6 kamyon ve kamyonet, 4 itfaiye aracı, 16 otobüs, minibüs, mobil aşevi aracı, 2 su tankeri, mobil gasilhane, 20 jeneratör ve 50 çadırı bölgeye ulaştırdı.

Ayrıca 8 bin 500 battaniye, 10 bin ısıtıcı, 500 uyku seti, 65 bin giyecek yardımı, 50 bin bez, mama, hijyen malzemesi ile çamaşırhane, 5 konteyner, 15 kişilik duş kabini, lavabo ve tuvalet gönderen belediyenin 150 personeli sahada görev yapıyor.

Bor Belediyesi, 36 tır yardım malzemesi, 42 konteyner, cenaze yıkama ve taşıma aracı, ekskavatör, 2 tır, 3 minibüs, 15 personeli bölgeye gönderdi.

Çiftlik Belediyesi 6 tır gıda yardımı, battaniye, ısıtıcı, odun, kömür ve soba yolladı. Belediye, 1 kamyon, 2 konteyner, 2 mobil tuvalet, 1 kamyonet ekmeği Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep Nurdağı'na ulaştırdı.

ORDU

Ordu Büyükşehir Belediyesi, depremlerin ilk gününden bugüne 284 personeli, 221 araçla bölgeye gönderdi. Vatandaşların da desteğiyle toplanan yardımlar, 22 tırla deprem bölgesine ulaştırıldı.

Kent merkezindeki Altınordu Belediyesince 20'si arama kurtarma olmak üzere 278 personel, 110 iş makinesi ve aracı bölgeye sevk etti. Ayrıca 28 tır gıda ve giysi, 15 tır da yakacak malzeme desteğinde bulundu.

Fatsa Belediyesi 38 yardım tırı, 6 konteyner ev, 21 iş makinesi ile 35 personeli depremden etkilenen illere gönderdi. Ünye Belediyesi de yardım malzemelerinin bulunduğu 26 tır ile çok sayıda aracı bölgeye ulaştırdı.

RİZE

Rize Belediyesi, deprem bölgesinde 109 personel, 32 hizmet aracıyla arama kurtarma, enkaz kaldırma, temizlik, cenaze hizmeti ve ilaçlama hizmeti vermeye devam ediyor. Bunun dışında bölgeye 19 yardım tırı, 16 kamyon, 1 minibüs ile 2 otobüs yardım ve lojistik malzeme gönderildi.

Belediyenin atölyesinde yapılan ve içerisinde yatak, ısınma araç ve gereçleri ile diğer ihtiyaç malzemeleri olan ve bin kişilik konaklama imkanı bulunan 200 çadırdan oluşan çadır kentin kurulumu, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde tamamlandı.

Çayeli Belediyesi, depremin olduğu ilk günden itibaren Gaziantep, Osmaniye ve Hatay'a 18 personel, 9 araç ve iş makinesi gönderdi, toplanan 10 tır yardım malzemesi, 15 kamyon odun ve diğer ihtiyaçların sevkiyatını gerçekleştirdi.

Ardeşen Belediyesi ve Kaymakamlığı öncülüğünde 632 gönüllü personel ve 162 araç, 1 seyyar mutfak depremin ilk gününden itibaren bölgede hizmet verdi. Belediye ve ilçenin imkanlarıyla temin edilen yardım ve ihtiyaç malzemesi yüklü 40 tır, 70 çadır bölgeye gönderildi.

SAKARYA

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman ve İskenderun'da toplam 550 konteynerlik kent kuruyor. 200'den fazla insani yardım tırını bölgeye yollayan belediye, 500'ü aşkın personeli ve 200'den fazla araç, mobil aşevi, çay, su dağıtımı ve 1 Mobil Afet Koordinasyon Tırıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Deprem bölgesine Kocaali Belediyesi 11 tır insani yardım, 3 tır odun, 1 tır su, Serdivan Belediyesi 23 tır insanı yardım, 4 tır yakacak, Akyazı Belediyesi 12 tır, 10 kamyon ve 2 otobüs insani yaşam malzemesi, 5 tır su, 40 tır odun ve yakacak, Adapazarı Belediyesi 53 yardım tırı gönderirken çeşitli gıda malzemesi yardımında da bulunan söz konusu belediyeler personel ve iş makinesi destekleriyle depremzedelerin yardımına koştu.

(Sürecek)

 

Manşetler

DUYURU-4