AbbVie’nin öncülüğünde başlatılan, inflamatuvar bel ağrısı konusunda toplumda farkındalık yaratmayı, hastaların doğru hekime, doğru zamanda ulaşmasını hedefleyen ‘’Bel Ağrısına Sırtına Dönme’’ projesinin 2016 yılı ilk toplantısı İzmit’te yapıldı. 10 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirilen ‘’İş Yerinde Bel Ağrısının Yönetimi’’ konulu bu önemli toplantı iş yeri hekimlerini uzman isimler ile bir araya getirdi.
Üç aydan uzun süren bel ağrıları kronik bel ağrısı olarak adlandırılıyor. Yapılan araştırmalara göre insanların yüzde 23’ü kronik bel ağrısı ile hayatını sürdürüyor. Kronik olan inflamatuvar bel ağrısının teşhisi çoğu zaman gecikiyor. Bu durum duygusal, fiziksel ve sosyal açıdan insanların yaşamını etkileyebiliyor ve bu etkiler uzun dönemli ya da kalıcı olabiliyor.
Tüm bu gerçeklerden yola çıkan global biyofarma şirketi AbbVie’nin desteği ve Türkiye Romatoloji Derneği’nin katkıları ile hayata geçen ‘’Bel Ağrısına Sırtını Dönme’’ projesinin 2016 yılı ilk toplantısı 10 Şubat Çarşamba günü İzmit Ramada Hotel’de gerçekleşti. ‘’İş Yerinde Bel Ağrısının Yönetimi’’ konulu bu önemli toplantı iş yeri hekimlerini Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Romatoloji Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Ayşe Cefle ve Doç. Dr. Ayten Yazıcı ile bir araya getirdi.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Romatoloji Bilim Dalı’ndan Doç. Dr. Ayten Yazıcı’nın ‘’Bel Ağrısı: Mekanik Bel Ağrısı Ayırıcı Tanısı’’ konulu konuşması ile başlayan toplantıKocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Romatoloji Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Ayşe Cefle’nin ‘’İnflamatuvar Bel Ağrısına Yaklaşım’’ isimli konuşması ile devam etti. Bu anlamlı toplantı katılımcılardan gelen soruların uzman hekimlerce cevaplandırılması ile son buldu.
‘’Bel Ağrısına Sırtını Dönme’’ projesi kapsamında 2015 yılında Manisa, Sakarya ve Adana’da olmak üzere üç ayrı ilde toplantılar gerçekleştirildi. İşyeri Hekim Toplantıları 2016 yılında 10 farklı ilde devam edecek. Kampanya ile ilgili detaylı bilgiye www.belagrısınasırtınıdonme.com sitesinden ulasabilirsiniz.