Bebek odası hazırlamanın püf noktaları

Bebek odası hazırlamak anne-baba adayları için çok zevkli olmasının yanında aynı zamanda dikkat edilmesi gereken bir iş...

Mobilya sektörünün öncüsü MODOKO yetkilileri, hem yeni doğacak bebeklerin sağlığını ve rahatlığını düşünerek hem de anne baba adaylarına yardımcı olmak amacıyla bebek odası hazırlarken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

İşte öneriler...

*Öncelik, bebeğin rahatını sağlamak ve tehlikelerden korumak. Rahatlık ve emniyet, bebek odasında olması gereken en önemli iki özelliktir.
*İdeal bir bebek odası 12-15 metrekare ve en az bir pencereli olmalı. İçeri güneş girmeyen, hava değişimi olmayan oda, sağlıksız.
*Temizlenmesi kolay ve sağlık açısından zararlı olmayan eşyalar tercih edilmeli.
*Odada halı olmamasına dikkat edin. Halılar çok fazla toz toplar ve sayısız mikroorganizma içerir. Ayrıca odadaki nemi emdikleri için alerjik yapılı bebeklerin nefes almasını zorlaştırabilir. En iyisi, silinmesi kolay olan laminant parke.
*Metal malzemeler manyetik alan ürettiği için organizmayı olumsuz etkiliyor. Bu da bebeğin kendisini yorgun hissetmesine ve uyku düzensizliklerine yol açabiliyor. Bu nedenle bebek odasında büyük metal mobilyalar olmamalı.
*Ağaç mobilya, en sağlıklı seçim. Ancak toksik olmayan boyaların kullanıldığı mobilyalar tercih edilmeli.
*Mobilyaların sivri çıkıntıları ve keskin hatları olmamalı. Yumuşak dokuluları tercih edin.
*Mobilya alırken bebeğe büyüdüğünde oyun alanı bırakacak şekilde olmasına özen gösterin.
*Odanın ışığı çok kuvvetli olmasın. Avize küçük olmalı, beyaz veya sarı ışık seçilmeli. Gece için de az ışık veren gece lambaları tercih edilmeli.
*Oda renginde pastel ve açık tonlar kullanılmalı. Mavi ve yeşil gibi renkler sakinleştirici etkiye sahiptir.
 

Manşetler

DUYURU-4