1. İlk Günler
Aslında ağlamak, bebeğinizin bildiği konuştuğu bir dil. Bu sizinle iletişim kurabilmesinin tek yolu. Siz de gelin onunla savaşmayın. Aksine neden ağladığını yorumlamayı öğrenin. Aç olduğu için ya da uykusu geldiği için ağlıyor olabilir. Ya da altının değişmesini istiyordur. Belki de sadece kucaklanmaya ihtiyacı var.
2. Deneme -Yanılma
Bebeğiniz zor bir bebek olabilir. Bu yüzden onu sakinleştirmeyi öğrenirken farklı teknikler deneyin. Böylece hangisi daha çok sevdiğini keşfedebilirsiniz. Ama unutmayın ki, büyüdükçe bebeğinizin tercihleri de değişir. Bir hafta önce işe yarayan ve onu sakinleştiren yönteminin bir hafta sonra çığlık atmasına neden olabilir.
3. Yakınlaşmak
Onu kucağınıza alın ve göğsünüze yaslayın. Böylece omuzlarınızdan yukarı doğru bakabilir. Size yakın olmayı seveceğini biliyorsunuz. Göğsünüzde yatarken dünyaya bambaşka bir gözle bakıyor olacak. Bu da onu sakinleştirecek. Eğer huysuzlanırsa da omzunuzdan göğsünüze doğru indirip onu emzirirsiniz.
4. Hafifçe Sallamak
Bebekler sakin, ritmik, nazik hareketleri sever. Onları kucağınızda hafifçe sallayın. Ya da yattıkları yerde yavaşça bir sağa bir sola çevirin. Sırtına ya da poposuna çok hafifçe pat pat diye vurabilirsiniz. Bu da ona kalbinizin ritmini hatırlatır.
5. Güzelce Ovmak
Masajın ağlamayı azalttığı kanıtlanmış durumda. Bebeğinizin önce ellerini, ayaklarını hafifçe ovun. Sonra da bedenini dairesel hareketlerle okşayın. Eğer işe yaramazsa da başka bir gün tekrar deneyin. Belki o sırada ihtiyacı olan ona masaj yapılması değil başka bir şeydir.
Mother&Baby