Bebeğin bacağının yanlış iğne sonucu kesildiği iddiası

Antalya'da 6,5 aylık dünyaya gelen bebeklerinin bacağının yapılan yanlış iğne sonucu kesildiğini iddia eden aile, hukuk mücadelesini sürdürüyor

Antalya'da prematüre olan dünyaya gelen bebeklerinin bacağının özel bir hastanede yapılan yanlış iğne sonucu kangren olup kesildiği iddia eden aile, hukuk mücadelesi yürütüyor.

Antalya'da bir yıl önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde "Özge" adını verdikleri bir kız çocuğu sahibi olan Ali İhsan-İlknur Yıldırım çiftine çocuklarının erken doğduğu için kuvöze alınması gerektiği bildirildi.

Hastanede kuvöz yetersizliği nedeniyle özel bir hastaneye sevk edilen Özge bebeğin ayağı, buradaki tedavisinin 8. gününde kangren oldu. Doktorlar tarafından "Protein C-S hastalığı nedeniyle ayağın kesilmesi gerektiğinin" aktarılması üzerine aile, bebeklerini yeniden Akdeniz Üniversitesi Hastanesine götürdü.

Burada yapılan müdahaleye rağmen Özge bebeğin sol bacağı diz üstünden kesilince aile, özel hastane hakkında yanlış iğne sonucu damarı yırttıkları gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Aile, son olarak çocuklarında "Protein C-S hastalığı bulunmadığını" gösteren rapor alarak savcılığa sundu.

- Bebekte "Protein C-S" hastalığının olmadığı iddiası

Baba Ali İhsan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde erken doğum sonucu dünyaya gelen çocuğunun boş kuvöz olmaması nedeniyle il merkezindeki özel bir hastaneye sevk edildiğini söyledi.

Doğum sonrası ve özel hastanedeki kuvöz tedavisinin 8. gününe kadar çocuğunun ayağında hiçbir sorun bulunmadığını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Çocuğumda hiçbir şey yoktu ama 8. günde ayağına taktıkları iğneden dolayı damarını yırttılar. Damarı yırtılınca ayağı kangren oldu. Ondan sonra bize yalan beyanda bulundular. Protein C-S hastası olduğunu söylediler. Ayağı kesildikten sonra bunun testini yaptırdık. Çocukta böyle bir hastalık yok. Daha farklı testlerde yaptırdık yine bir şey çıkmadı. Bütün tahlilleri yaptık. Yalan söyledikleri ortada. Elimizdeki belgelerde var."

Yıldırım, Protein C-S'nin genetik bir hastalık olmasına karşın, kendisi ve eşinde böyle bir rahatsızlık bulunmadığını dile getirerek, gerekirse bununla ilgili testleri de yaptırabileceklerini kaydetti.

Sağlık Bakanlığından bu konuda yardım beklediklerini belirten Yıldırım, "Sahte belgeleri Sağlık Bakanlığına gönderiyorlar. Ondan sonra da üstünü kapatıp dosyayı yok etmeye çalışıyorlar. Çocuğumun Protein C-S hastası olmadığına dair gerçek belgeler bizde" diye konuştu.

Yıldırım, olayın ardından savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını bildirerek, bir yıl geçmesine rağmen henüz davanın başlamadığını dile getirdi.

Anne Yıldırım da 26 haftalıkken erken doğum yaptığını ifade ederek, sağlam doğan çocuğunun sol bacağının kangren olması sonucu kesildiğini söyledi. Suçluların cezalandırılmasını istediklerini vurgulayan anne Yıldırım, "Bunu yapanlar cezasız kalmasın" dedi.

- "Gerekli tüm müdahale ve tedaviler gerçekleştirildi"

Özel hastaneden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada ise Özge bebeğin hastanelerine tedavi için gönderilmesinin ardından gerekli tüm müdahale ve tedavilerin gerçekleştirildiği, tıp kuralları çerçevesinde tüm işlemlerin bebek yararına yapıldığı vurgulandı.

Açıklamada, en temel hasta haklarından mahremiyet ilkesine gösterdikleri hassasiyet sebebiyle hastalara özel bilgileri veremedikleri aktarılarak, "Yıldırım ailesinin başvurusuyla konu yargı mercilerine intikal etmiştir. Bu sebeple şu aşamada başka bir açıklama yapmamız mümkün olamamaktadır" ifadesine yer verildi.

Manşetler

DUYURU-4