Başkan Büyükkılıç’ın Ağabeyi 30 Milyon Tl’lik Alzheimer Projesi’nin Yapımını Üstlendi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ın Kayseri'yi kazandırmayı planladığı 30 milyon TL maliyetli Türkiye'nin en modern ve...

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ın Kayseri'yi kazandırmayı planladığı 30 milyon TL maliyetli Türkiye'nin en modern ve donanımlı Alzheimer Merkezi'nin yapımını ağabeyi Ramazan Büyükkılıç üstlendi. Başkan Büyükkılıç ile hayırsever Ramazan Büyükkılıç arasındaki protokol, Türkiye Alzheimer Derneği Kayseri Şube Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin'in de katılımıyla imzalandı.

Göreve geldiği ilk günden bu yana "insanı yaşat ki devlet yaşasın" felsefesini yerel yönetim hizmetlerinde düstur edinen Başkan Büyükkılıç, insan ve sağlık odaklı, Türkiye'ye örnek olacak bir projeyi daha hayata geçiriyor. Bu kapsamda, Büyükkılıç'ın "Yeni 5 Yıl" projeleri arasında yer alan, en anlamlı yatırımlardan biri olarak değerlendirilen, Alzheimer Merkezi'nin yapımına ilişkin protokol imzalandı. Başkanlık makamında gerçekleşen protokol imza törenine, Başkan Büyükkılıç'ın yanı sıra ağabeyi, hayırsever Ramazan Büyükkılıç ve Türkiye Alzheimer Derneği Kayseri Şube Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin ve dernek üyeleri katıldı.

"Ağabeyimin hayırseverliği ile onur, gurur duyduğumu belirtmek isterim"

Başkan Büyükkılıç, ağabeyi Ramazan Büyükkılıç'ın hayırseverliğinden dolayı onur ve gurur duyduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Değerli büyüğüm, ağabeyim, Ramazan Büyükkılıç'a, hayırseverliği ile on binlerce yetiştirdiği eğitim ordusundaki öğrencileri ile onur duyduğumu, gurur duyduğumu belirtmek isterim. Kayseri'mizde sağlık ocağı ile yapmış olduğu Ramazan Büyükkılıç ilköğretim okulu ile şimdi de bir başka hayırseverlik hizmetine imzasını atıyor inşallah. Toplumumuz için çok önem arz eden Alzheimer Merkezi. Bu açıdan müsaade ederse kendisinin hem ağabeyim olarak, hem büyüğüm olarak, hem de hayırsever özelliği ile öpmek istiyorum. Sonrasında da değerli dernek başkanımızın huzurları ile imzamızı atacağız."

"Eylül'ün 21'i, Cumartesi günü temeli atacağız. 1 senede de bitireceğimize inanıyorum"

Başkan Büyükkılıç projede, Eylül ayının 21'i, Cumartesi günü temeli atacaklarını, 1 senede de bitireceklerine inandıklarını söyleyerek, "Bu proje ile ilgili çok değerli valimizin ve Aile Sosyal Politikalar il müdürümüzün de bilgileri ve imzada yerleri var. Onlar da süreç tamamlanınca inşallah imzalarını atacaklar ve böylece bu mecliste bağışı ile ilgili gerekli çalışmayı yapacağız. Eylül'ün 21'i, Cumartesi günü de Allah'ın izniyle temeli atacağız. 1 senede de bitireceğimize inanıyorum. Ben bu süreçte anlayışla yaklaşan tüm evlatlarına kamuoyunun huzurunda özellikle teşekkür ediyor, yeğenlerimi bağrıma basıyorum. Cenab-ı Allah onlardan razı olsun. Onların anlayışı, çok değerli yengemin desteği ve değerli büyüğümün de kararıyla bu besmeleyi çekip, hayırlı işe imzayı atıyoruz. Sosyal içerikli bu projeyi çok önemediğimizi buradan paylaşmak istiyorum bir nörolog doktor başkan olarak ben de. Ayrıca ellerinden öpüyorum, iyi ki varsın değerli büyüğüm, kıymetli ağabeyim diyorum" ifadelerinde bulundu.

"Sayın başkanıma "böyle bir düşüncem var, siz ne dersiniz" dedim. O da "memnuniyetle" dedi"

Hayırsever Ramazan Büyükkılıç ise Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç'ın da desteği ve gayreti ile bu projeyi hayata geçirmek için girişimde bulunduklarını ifade ederek, "Bu hizmeti yapmak için çok düşündüm. Kendi kendime bu işin yapılması için "ne yaparım, nasıl ederim" diye ben de. Sayın başkanıma "böyle bir düşüncem var, siz ne dersiniz" dedim. O da "memnuniyetle, Kayseri'de en büyük bir ihtiyaç. Böyle bir tesise ihtiyaç var" dedi. Kendisi de sağ olsun çok büyük gayretler gösterdi. Bu işe teşebbüs etti. Biz de onun sayesinde bu işe teşebbüs ederek vatana, millete, Kayserili hemşehrilerimize hayırlı, uğurlu olması için bu işi başarmak için harekete geçtik. İnşallah elimizden gelen katkıyı yaparak bu işi başaracağız" diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç'ın ağabeyi Ramazan Büyükkılıç, eşinin 11 yıldır Alzheimer rahatsızlığı bulunduğunu belirterek, "Damdan düşen damdan düşenin halinden bilir. Biz de damdan düştük, eşim 11 senedir alzheimer. Onun için bundan sonra bu hallere düşeceklerin Rabbil Alemin yardımcısı olsun. Bu müessese de onlara hizmet versin" ifadelerini kullandı.

Erciyes Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türkiye Alzheimer Derneği Kayseri Şube Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin de Alzheimer Merkezi'nin Kayseri'de bir ihtiyaç olduğuna ve proje ile büyük bir hizmetin yerine getirilmiş olacağına dikkat çekerek, "Aynı zamanda Türkiye Alzheimer Derneği Kayseri Şube Başkanı olarak çalışıyoruz. Türkiye Alzheimer Derneği'nin 22 tane şubesi var biri de Kayseri de. Kayseri gibi büyük bir şehirde gerçekten eksik olan, yapılması gereken en büyük ihtiyaçlardan biri bu Alzheimer Gündüz Bakım Evi. Bu ihtiyacı yerine getirmek için Memduh Başkanım ve ağabeyi Ramazan Bey bu işe el attılar. İnşallah hayırlara vesile olur. Çok büyük bir hizmeti yerine getirmiş oluyorsunuz. Allah mübarek etsin" şeklinde konuştu.

Büyükkılıç da "Allah tamamına erdirsin, besmeleyi çekip imzayı atalım" diyerek protokolü imzaladı. Ramazan Büyükkılıç da en kısa zamanda bitirilmesi temennisinde bulunarak protokole imzasını attı.

Türkiye'nin en modern ve donanımlı Alzheimer merkezi olarak hizmete girecek

Bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak merkezde Fizik Tedavi birimleri, tedavi odaları, rehabilitasyon merkezi, çok amaçlı salon, yemekhane, hemşire odası, poliklinik odası, idari birimler yer alacağı, ortak kullanım alanlarının yanında erkekler ve kadınlar için ayrı rehabilitasyon bloklarına sahip olacağı, Türkiye'nin en modern ve donanımlı Alzheimer Merkezi olarak hizmete girecek.

Manşetler

DUYURU-3
DUYURU-2