Balat: “Sağlık Turizminde Türkiye’nin Önde Gelen Merkezlerinden Biriyiz”

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat, sağlık turizmi, böbrek nakli hastanesi, onkoloji hizmetleri ve çocuk hastanesinin...

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat, sağlık turizmi, böbrek nakli hastanesi, onkoloji hizmetleri ve çocuk hastanesinin kurulması gibi önemli projeler hakkında bilgi verdi. Balat, üniversitenin sağlık turizmi alanında Türkiye'deki öncü üniversitelerden biri olduğunu belirtti ve böbrek nakli alanında uluslararası hastalara hizmet sunduklarını vurguladı.

GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat, üniversitenin sağlık turizmi alanında Türkiye'nin en ön sıralarında yer aldığını söyleyerek, sağlık hizmetlerinde sundukları nitelikli ve özverili kadroyla, GAÜN'ün özellikle Orta Doğu'dan gelen hastalar için cazip bir merkez haline geldiğini belirtti. Prof. Dr. Balat, "Gaziantep Üniversitesi, sağlık hizmetlerinde yetenekli ve özverili bir kadroya sahip. Özellikle böbrek nakli konusunda Türkiye'nin ilk ve tek böbrek nakli hastanesini kurduk. Bu hastane, yurt dışından gelen hastalar tarafından yoğun bir şekilde tercih ediliyor. Ayrıca işitme cihazı implantasyonu ve kornea nakli gibi alanlarda da üniversite hastanemiz önemli hizmetler sunuyor" dedi.

"Türkiye'nin ilk ve tek böbrek nakli hastanesi"

GAÜN bünyesinde kurulan böbrek nakli hastanesinin Türkiye'de bir ilk olduğunu dile getiren Prof. Dr. Ayşe Balat, hastanenin modern altyapısı, dijital ameliyathaneleri ve 50 yataklı kapasitesiyle dikkat çektiğini belirtti. Prof. Dr. Balat, "Bu hastanede böbrek nakli yapılan hastalar, konforlu şartlarda, aynı odada takip ediliyor. Ayrıca, hastane içerisinde dünyanın her yerinden online izlenebilecek kapasitede dijital ameliyathanelerimiz mevcut" ifadelerini kullandı.

2023 yılı itibarıyla hastanede 130 böbrek naklinin gerçekleştirildiğini belirten Prof. Dr. Balat, hastanenin sadece Gaziantep'e değil, tüm bölgeye ve uluslararası sağlık turizmi kapsamında gelen yabancı hastalara hizmet verdiğini ifade etti. Balat ayrıca, hastanenin eğitim açısından da büyük bir potansiyel taşıdığını, yurt içi ve yurt dışından gelen uzmanlara eğitim verme hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

"Tüm tıbbi ihtiyaçlarına daha kapsamlı bir şekilde cevap verebiliyoruz"

Prof. Dr. Ayşe Balat, Gaziantep Üniversitesi bünyesindeki sağlık hizmetlerinin gelişimine dikkat çekerek, mevcut onkoloji hastanesinin ana binaya taşınmasının hastaların mağduriyetini büyük ölçüde giderdiğini belirtti. Balat, "Onkoloji hastalarımızın daha iyi şartlarda tedavi görmelerini sağlamak amacıyla hastanemizin ana binasına taşınarak modern ve geniş imkanlardan yararlanmalarını hedefledik. Bu sayede hastalarımızın tüm tıbbi ihtiyaçlarına daha kapsamlı bir şekilde cevap verebiliyoruz" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Gaziantep Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nin 2021 yılında hizmete girdiğini hatırlatan Prof. Dr. Ayşe Balat, bu hastanenin bölgedeki çocuk sağlığı hizmetlerinde önemli bir boşluğu doldurduğunu ifade etti. "Gaziantep ilimiz, bebek ölüm hızının yüksek olduğu bölgelerden biri. Yeni Çocuk Hastanemiz bu soruna çözüm üretmek amacıyla kuruldu ve modern tıbbi donanımı, uzman kadrosu ve geniş hizmet yelpazesiyle çocuk sağlığına büyük katkı sağlamayı hedefliyor" diye konuştu.

Prof. Dr. Balat, Çocuk Hastanesi'nin sadece Gaziantep değil, çevre illerden gelen hastalar için de önemli bir başvuru merkezi haline geldiğini ve bu sayede bebek ölümlerinin azaltılmasına yönelik çalışmaların hız kazandığını belirtti. Balat, hastanenin yenidoğan yoğun bakım üniteleri, pediatrik cerrahi bölümleri ve çocuk sağlığına yönelik diğer hizmetleri ile bölgedeki en kapsamlı çocuk hastanesi olma özelliğini taşıdığını sözlerine ekledi.

Akademik başarılar

Prof. Dr. Balat, akademik kariyerinde uluslararası alanda önemli başarılara imza atmış bir bilim insanı olarak Napoli Üniversitesi-Tıp ve Cerrahi Bilimler Akademisi'nin "Ömür Boyu Akademi Üyeliği"ne seçilmesinin büyük bir onur olduğunu ifade etti.

Manşetler

YENİ SAĞLIK BAKANI KEMAL MEMİŞOĞLU OLDU