Bakanlık, Muayenehane hocalar dışında yasak

Anayasa Mahkemesi'nin kısmi iptali konusunda Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Sağlık Bakanlığı, öğretim üyeleri dışında kamuda çalışan tüm doktorların muayenehane açması veya özel sağlık...

Sağlık Bakanlığı, öğretim üyeleri dışında kamuda çalışan tüm doktorların muayenehane açması veya özel sağlık kuruluşlarında çalışmasının mümkün olmadığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, kamuoyunda Tam Gün Kanunu olarak bilinen kanun hakkında Anayasa Mahkemesi'nce verilen karar hatırlatıldı. Bu karar ile Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık kuruluşlarında döner sermaye ek ödemesi ile ilgili maddenin iptal edildiği belirtildi. Bu iptal kararının, Resmi Gazete'de yayımlanmasından itibaren 9 ay sonra yürürlüğe gireceği kaydedildi. "Bu süre içerisinde gerekli düzenlemeler yapılarak ek ödeme ile ilgili Sağlık Bakanlığı personelinin herhangi bir mağduriyetine sebebiyet verilmeyecektir." denildi.

Açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verildi: "Anayasa Mahkemesi kararı ile 'üniversite öğretim üyelerinin yükseköğretim kurumları dışında çalışma yasağı'na ilişkin cümle iptal edilmiştir. Buna göre üniversitelerde kısmi statüde çalışma sona ermiş olacak, ancak öğretim üyeleri sekiz saatlik mesai saatlerinin bitiminde özel çalışabileceklerdir. Bu uygulama 30 Ocak 2011 tarihinde başlayacaktır.

Kanunun 7. Maddesi ile ilgili verilen iptal kararı ise hekimlerimizin özel sağlık kuruluşları arasında herhangi bir sınırlamaya bağlı olmaksızın çalışabilecekleri sonucunu ortaya koymuştur. Anayasa Mahkemesi'nin kararına ve kanuna göre öğretim üyeleri dışında kamuda çalışan tüm doktorların muayenehane açması veya özel sağlık kuruluşlarında çalışması mümkün bulunmamaktadır. Bu uygulama 30 Temmuz 2010 tarihinden itibaren başlayacaktır.
 

Manşetler