Bacağından Alınan Dokuyla Yeni Yüzüne Kavuştu

Kahramanmaraş'ta yaşadığı talihsiz kazanın ardından yüzünde ciddi hasar meydana gelen 2 çocuk babası 36 yaşındaki İsmail Serçe, Gaziantep Şehir Hastanesi'nde...

Kahramanmaraş'ta yaşadığı talihsiz kazanın ardından yüzünde ciddi hasar meydana gelen 2 çocuk babası 36 yaşındaki İsmail Serçe, Gaziantep Şehir Hastanesi'nde bacağından parça alınarak gerçekleştirilen operasyonla yeni yüzüne kavuştu.

Gaziantep'te yaşayan 36 yaşındaki 2 çocuk babası İsmail Serçe ailesiyle beraber manzara izlemek için gittiği Kahramanmaraş'ta el frenini çekmeyi unuttuğu aracının kayması sonucu altında kalarak yüzünden yaralandı. Olay yerine hızla intikal eden sağlık ekipleri Serçe'yi hastaneye kaldırdı. Hastanede doktorlar tarafından yüz bölgesinde ciddi hasar meydana geldiği tespit edilen 2 çocuk babası Serçe, Gaziantep Şehir Hastanesine sevk edildi. Tedavi olmak için geldiği Gaziantep Şehir Hastanesi'nde uzman doktorların tetkik ve incelemeleri sonucu İsmail Serçe'nin ameliyat planlaması yapıldı. Bacağından bir parça alınarak yüzüne nakledilmesine karar verilen 2 çocuk babası İsmail Serçe, Hastanenin uzman ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonla yüzündeki hasar başarılı bir şekilde giderildi.

Operasyon, Uzman Op. Dr. Serkan Tokgönül, Op. Dr. Yunus Ekici ve ekibi tarafından gerçekleştirildi. Ameliyat, yaklaşık 5 saat süren zorlu bir süreç sonunda başarıyla tamamlandı. Ameliyat sırasında kullanılan modern cerrahi teknikler ve hastanenin sunduğu gelişmiş tıbbi imkanlar, operasyonun başarıyla tamamlanmasında önemli rol oynadı. 2 çocuk babası Serçe'nin operasyon sonrası iyileşme süreci de yakından takip edilecek.

"Bacağından aldığımız dokuyu yüzüne naklederek iyileştirdik"

Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Tokgönül, hastanın başarılı geçen ameliyat süreciyle ilgili bilgiler vererek, "Yaklaşık üç hafta önce hastamız araç dışı trafik kazası ile geldi. Araç içerisinde çocukları varken araç bir anda boşa düşüyor ve falezlere yuvarlanmadan önce hastamız aracı durdurmak için aracın önüne atıyor kendini ve altına giriyor. Hastamızın sol yüzünde bir doku defekti vardı ve kırıkları vardı. Doku defektini biz bacağından aldığımız dokuyu naklederek iyileştirdik. Şu an üçüncü haftasında hastamız, herhangi bir sorunu olmadı. Ameliyatımız güzel geçti. Ameliyatımız yaklaşık 5 saat sürdü. Kırıkları da vardı. O açıdan zorlu bir ameliyattı. Hastamızı bu hafta taburcu ederiz" dedi.

"6. ayında bir ameliyat daha düşünüyoruz"

6 ay sonra tekrar ameliyat edeceğini ve yüzündeki dokuyu incelteceğini söyleyen Op. Dr. Tokgönül, "Hastamıza uygulanacak bir inceltme ameliyatımız olacak. Bu aldığımız kalın bir doku, bacağından aldık. 6. ayında bir ameliyat daha düşünüyoruz hastamızla. Çünkü bacak bölgesinden aldığımız için biraz doku uyumsuzluğu var. Onu gidermek için liposuction yapabiliriz. Bu ameliyatlar bizlerin severek yaptığı ameliyatlar. Her merkezde yapılıyor. Plastik cerrahi camiasında sık sık hocalarımızın da yaptığı ameliyattır. Böyle ameliyatları yapmaktan gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Ameliyat sonrası yoğun bakım ünitesinde bir süre gözetim altında tutulduktan sonra normal servise alınan ve yeni yüzüyle hayata yeniden başlayan 2 çocuk babası İsmail Serçe, "Pikniğe gitmiştik. Uçurum gibi bir yerdi. Biz tam oraya gittiğimizde eşimle arabadan indik ve manzaraya bakalım dedik. O sırada çocuklarım aracın içerisindeydi. Biz manzaraya baktık, o anda arkamı döndüğümde aracım bana doğru geliyordu. Aracın bana geldiğini görünce çocuklarımın çığlığını da duydum. Sonra ben mecburen aracın önüne atlamak zorunda kaldım. Yoksa aracım çocuklarımla beraber uçuruma doğru gidiyordu, çocuklarımda içindeydi. Yapmam gereken şeyi yaptım. Aracın önünde durarak aracı durdurmaya çalıştım. O anda araç durunca da teyzemin kocası aracın içine girerek el frenini çekti ve araç durdu. Eğer o el frenini çekmeseydi araç uçuruma doğru doğru gidecekti. Daha sonrasında ben aracın altında kaldım. Yüzümde sıyrıklar ve kesikler oluştu. Gaziantep Şehir Hastanesi'ne geldim ve o sırada iç kanama geçiriyordum. Kaburgalarım kırılmıştı. Doktorumuz ameliyata aldı. Yüzüm ile ilgili süreç ise güzeldi. Doktorum bana yüzünü eski haline getireceğim bana güven dedi. Ben önce Allah'a sonra kendine güvendim" ifadelerine yer verdi.

Yaşanan olay sonrası yüzünün eski haline getirilmesine sevinen 2 çocuk babası İsmail Serçe, "Ben şu anda yaşadığıma şükür ediyorum. Yüzüm öyle de kalsa sorun değil. Sadece yaşadığıma şükrediyorum o bana yeter" diye konuştu.

Bu başarılı yüz nakli operasyonu, Gaziantep Şehir Hastanesi'nin bu alandaki yetkinliğini ve başarısını bir kez daha gözler önüne serdi. Aynı zamanda, yüz nakli operasyonlarının önemini ve insan hayatındaki dönüştürücü etkisini bir kez daha vurguladı. Gaziantep Şehir Hastanesi, bu tür kritik operasyonlarla, sağlık alanında bölgesel ve ulusal anlamda önemli bir rol üstlenmeye devam ederken gerçekleştirilebilecek diğer yüz nakli ameliyatları için de umut verici bir örnek oluşturdu.

Manşetler

YENİ SAĞLIK BAKANI KEMAL MEMİŞOĞLU OLDU
SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA İSTİFA MI ETTİ?