Avrupa’nın en büyük hastanesi İstanbul’da

Ümraniye’de hizmete giren, Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Avrupa’nın bu daldaki en büyük hastanesi.

Ümraniye’de hizmete giren, 496 uzmanın görev yaptığı 477 yataklı Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Avrupa’nın bu daldaki en büyük hastanesi. Hastane, 10 Nisan’da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldı.

100 dönüm kapalı alanda inşa edilen Avrupa’nın en büyük kadın ve çocuk hastalıkları Hastanesi Ümraniye’de hasta kabulüne başladı. Hastane, 69’u yoğun bakım, 477 yatak kapasitesine sahip. İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr Kemal Memişoğlu, 496 uzmanın görev aldığını hastaneyle ilgili, “Sağlık alanındaki atılımların bir sonucu olarak kurulan hastanemiz dünyanın en iyileri arasında. Bize gurur veren hastanede aynı zamanda çocuk kemik iliği nakil merkezi kurulacak. Çocukların kanserle mücadelesi için önemli araştırmalar ve nakiller yapılacak” diye konuştu.  

Modern, donanımlı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Nisan’da hizmete açılan Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Ümraniye Kadın ve Çocuk Hastalıkları eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2.5 yılda tamamlandı. 115 milyon liraya malolan yüz dönüm kapalı alana sahip Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 691 kapalı 56 açık alan otoparkına sahip. 

477 yatak kapasiteli hastanede 30 yeni doğan ve 15 çocuk yoğun bakımı var. 10 ameliyat masası, 50 poliklinikte; 11 profesör, 23 doçent, 271 uzman, 174 asistan, 8 pratisyen, 9 diş hekimi görev yapacak. Hastane, randevu sistemi ile Ümraniye dışından hatta İstanbul’un yakın çevresindeki illerden de hasta kabul edecek. 

İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, hastanenin aynı zamanda yeni kurulan sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne de bağlı olacağını belirterek, “Avrupa’nın en modern ve donanımlı kadın doğum ve çocuk hastanesi olmasının gururunu yaşıyoruz. Kadın doğum ve çocuk üzerine tüm uzmanlıkları verebileceğiz. Burada ülkemizin ihtiyaç duyduğu kadın doğum uzmanları ve çocuk doktorları yetiştirilecek. Yani eğitim ve araştırmalar da yapılacak. İlerleyen günlerde çocuk kardiyolojisi ve kalp cerrahisi servisi de planlanıyor” dedi.

Sağlık turizmi için projeler

Yurtdışından gelecek yabancı hastalar için de planlama yapıldığını belirten Doç. Dr. Memişoğlu, “Sağlık turizmi için projelerimiz var. Yurtdışından gelecek hastalar için cazibe merkezi yapmak istiyoruz. Çok ileri robotik cerrahi yöntemlerini uygulayabildiğimiz Da Vinci robotu hastanemizde kullanılıyor. Robotik cerrahinin yanı sıra anne çocuk adaptasyon merkezi ilk kez burada uygulanacak. Hastane akıllı bina olduğundan güvenlik en ileri seviyede. Bölgenin artan sağlık hizmeti talebine cevap verecek hastane bize gurur verirken vatandaşlarımızı çok rahatlatacak” diye konuştu. 

Boya kalemleri gibi rengârenk

Hastanenin başhekimi Doç. Dr. Kamil Özdil ise kadın doğum ve çocuk alanında tüm sorunlarını burada hastanelerinde çözülebileceğini, ileri tetkik ve araştırmaların yapılabileceğini belirtti. Özdil, “Hastaneye gelen kadın doğum ya da çocuk hastalıklarıyla ilgili sorunların çözümü için uzman personelimiz hazır. Çocukların tedavi olurken kendilerini mutlu hissetmesi için boya kalemlerinden esinlenerek görsel zenginlikle binamızı süsledik” diye konuştu.

Manşetler

DUYURU-4