Atakum Devlet Hastanesi’nin İhalesi 2 Eylül’de

Samsun'un Atakum ilçesine yapılacak Atakum Devlet Hastanesi 2 Eylül'de ihaleye çıkacak.

Samsun'un Atakum ilçesine yapılacak Atakum Devlet Hastanesi 2 Eylül'de ihaleye çıkacak. 900 gün içinde tamamlanması planlanan hastaneyle ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, "Atakum Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığımızın Samsun Şehir Hastanemizden sonra ilimizdeki en önemli sağlık yatırımlarından biri olacak" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın Samsun Şehir Hastanesi'nden sonra Samsun'daki en önemli sağlık yatırımlarından biri olacak Atakum Devlet Hastanesi'nin ihale tarihi netleşti. Hastanenin ihale süreci, tıbbi ve teknik özellikleri hakkında bilgi veren Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, "Atakum Devlet Hastanemizin ihale tarihi belli oldu. 70 bin metrekare kapalı alanda hizmet verecek ve ihalesi 2 Eylül tarihinde Sağlık Bakanlığımız tarafından yapılacak hastanemizin, yer teslimi sonrası 900 gün içinde tamamlanması planlanıyor. Şehrimizin hızla büyüyen ve gelişen ilçesi Atakum'da hastanemizin hizmete girmesiyle, vatandaşlarımız daha önce Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binamızda sürdürdüğümüz sağlık hizmetini, yeni binada daha güçlü bir şekilde alma imkanına sahip olacak" diye konuştu.

Hastanenin özellikleri

Müdür Uras, hastane bünyesinde bulunacak imkanlarla ilgili şu bilgileri verdi:

"350 yataklı olarak planlanan hastanemiz bünyesinde 82 poliklinik, 12 ameliyathane, 26 acil müşahede ve 50 yoğun bakım yatağını barındıracak. Ayrıca hastanemizde 15 cihazlı bir diyaliz ünitesiyle, 3 doğum salonu da hizmet verecek. 242 deprem izolatörüyle şehir hastanelerinde kullanılan depremden korunma teknolojisine sahip olacak hastanemizde görüntüleme tetkikleri içinde 7 röntgen, 1 tomografi, 1 emar(MR) cihazı bulunacak. Hastanemizin sadece bugününü planlamadık. İlerleyen yıllarda daha da gelişecek ve sağlık hizmeti ihtiyacı artacak Atakum'umuzun bu potansiyelini dikkate aldık ve gelecekte ortaya çıkacak sağlık hizmeti ihtiyacını yaptığımız planlamalara dahil ettik. Bu planlama çerçevesinde hastane arazimiz ihtiyaç duyulması halinde, verilen hizmet etkilenmeden 2 bölüm daha eklenerek, yatak kapasitesi 750 yatağa yükseltilecek şekilde düzenlendi. Bu düzenlemeyle birçok özellikli bölümün de içinde bulunacağı hastanemiz, adeta geleceğin Şehir Hastanesi olarak ilimize hizmet verecek. İlimizde sağlık alanında atılacak güçlü adımlar önümüzdeki dönemde de hız kesmeden devam edecek. Samsun Şehir Hastanemiz, Tekkeköy Devlet Hastanemiz ve Atakum Devlet Hastanemiz gibi yatırımlarımızın ardından Gazi Devlet Hastanemizin yenilenme süreci de Bakanlığımız tarafından başlatılacak. Samsun sağlığının bugüne kadarki gelişimi ve değişimi inşallah bundan sonra da güçlü bir şekilde devam edecek."

Manşetler

YENİ SAĞLIK BAKANI KEMAL MEMİŞOĞLU OLDU