Antiaging çılgınlığı

Yavaşlamayı durdurmak mümkün olmasa da bunu geciktirmek ve kaliteli bir şekilde yaşamak mümkün! Peki, bunun için nelere dikkat etmek gerekli?

Antiaging, kelime anlamı itibarıyla 'yaşlanmaya karşı' demektir ve yaşlanmayı durdurmak, engellemek gibi algılanır. Oysa bu bilimsel olarak mümkün değildir. Yaşlanmayı geciktirmek ve sağlıklı yaşlanmak ise mümkündür. Bu nedenle, amaç, yaşlanma sürecinin yavaşlatılması ve kayıplar oluşmadan önlem almak olmalıdır. Yaşlanma süreci, çeşitli organlarda farklı derecelerde kendini gösterse de organizmanın bütün fonksiyonlarını ilgilendir bu yüzden antiaging prosedürü, organlardaki hücre fonksiyonlarına zarar veren etkenlere karşı önlem alınmasıdır. Kalp ve dolaşım sisteminin, beyin fonksiyonlarının, hormonal sistemin ve cinsel fonksiyonların korunmasından, psikolojik bozuklukların önlenmesine kadar geniş bir yelpaze ele alınmalıdır. Bu da yaşlandıktan sonra değil, gençlikten itibaren uygun sağlık tutumlarıyla mümkündür.

TUTUMUNUZU DEĞİŞTİRİN
Anti-aging, koruyucu tıp kapsamına girer ve yaşlanmaya bağlı dejenerasyonları mümkün olduğu kadar yavaşlatmak, vücudun bir bütün olarak orantılı ve sağlıklı yaşlanmasını sağlamak amacıyla uygulanır. Bu iş profesyonel olarak yapıldığında, kişinin doğal yaşam süreci ve tıbbi geçmişi ayrıntılı olarak sorgulanır. Bu parametreler değerlendirilerek kişiye özel bir tedavi prosedürü uygulanır ve detaylı bir danışmanlık hizmeti sunulur. Anti-aging için mutlaka profesyonel kurumlara başvurmanız gerekmez, kendi çapınızda hayatınızda birtakım değişiklikler yaparak da yaşlanmayı geciktirebilmeniz ve sağlıklı yaşlanmanız mümkündür.
 

DR. ELİF GÜVELOĞLU

Manşetler

DUYURU-5
EBELİK YÖNETMELİĞİ
HASTANE KOORDİNASYON KURULU YÖNETMELİĞİ