Aliağa’da “Pembe Prenses” İle Erken Tanı Fırsatı

İzmir Aliağa'da Sağlık Bakanlığı tarafından tarama amacıyla tam donanımlı olarak hazırlanan "Pembe Prenses" isimli mobil kanser tarama tırı, vatandaşlara...

İzmir Aliağa'da Sağlık Bakanlığı tarafından tarama amacıyla tam donanımlı olarak hazırlanan "Pembe Prenses" isimli mobil kanser tarama tırı, vatandaşlara kanser taraması yaptı.

Sağlık Bakanlığı tarafından 21 gün boyunca Aliağa'daki vatandaşlara hizmet verecek olan "Pembe Prenses" isimli kanser tarama tırı, Cumhuriyet Meydanı'na konuşlandırıldı. 09.00 ile 16.00 saatleri arasında halka açık olacak olan tırda görevliler, 30-69 yaş grubu vatandaşları tek tek alarak kanser taraması yaptı. Kanserde erken teşhisin önemli olduğunu belirten uzmanlar, vatandaşları taramaya davet etti.

Erken tanı vurgusu

Kanserin önemli bir sorun olduğunu ifade eden Aliağa İlçe Sağlık Müdürü Doktor Özkan Orhun "Yapılan çalışmalar kanserin, ülkemizde gerçekleşen ölüm nedenleri içinde, kalp-damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer aldığını göstermektedir. Bir bireyin kansere yakalanmasını etkileyen faktörler; genetik; biyolojik, davranışsal ve çevresel olarak sıralanabilir. Kanserlerin üçte biri önlenebilir, üçte biri erken yakalanabilir, geriye kalan üçte biri ise uygun tedavi ve destek tedaviden yararlanabilir. Bu nedenle kanserde Erken Tanı son derece önemlidir. Erken tanı için de kanser taramalarını yaptırmak gerekir. Vatandaşlarımız ücretsiz mamografi çekimi ve kanser tarama testleri yaptırabilecek" dedi.

Manşetler

DUYURU-3