Akdağ: "Şu haliyle hastaneye 10 üzerinden 9 puan veriyorum"

Akdağ: - "Şu haliyle hastaneye 10 üzerinden 9 puan veriyorum. Tabii bundan sonra 9'u 9,5 yapmak için işin işletme kısmı çok önemli"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'nin ilk şehir hastanesi olması planlanan Mersin Şehir Hastanesi inşaatında inceleme yaptı.

Akdağ, basına kapalı gerçekleştirdiği incelemede hastane inşaatının son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Akdağ, bu hastanelerde herkesin mutlu olduğu, hizmetin kolay alındığı bir ortam oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Hastanede yaptığı incelemede bu amacın yerli yerine oturduğunu tespit ettiğini aktaran Akdağ, bundan dolayı da mutluluk duyduğunu dile getirdi.

"Şu haliyle hastaneye 10 üzerinden 9 puan veriyorum. Tabii bundan sonra o 9'u 9,5 yapmak için işin işletme kısmı çok önemli." diyen Akdağ, şöyle devam etti:

"Hastaneyi 1-1,5 ay içerisinde de açabiliriz ama işletme açısından vatandaşları buraya kabul ettiğimiz zaman bir aksama olmaması için biraz detayları çalışacağız. Şöyle ki, hasta kabulüne başlamadan sanal bir hasta kabulü işlemi başlatacağız. Ben kendim geleceğim, burada, müracaat etmiş bir hasta gibi, aracımı park edeceğim, aracımı bir vale alacak. Bana yol gösterecekler, gitmem gereken poliklinik gösterilecek. Oradan bir tetkik yapılması gerekiyorsa onlar yapılacak, yatışım lazımsa yatışa gideceğim. Bütün bu aşamalarda vatandaşı elinde bir dosyayla bir yerden öbür yere göndermek, 'Şunu bir al da gel' gibi işlemlerden tamamen bu hastane azade olacak."

- "Mükemmel hastanelere sahip olmak istiyoruz"

Akdağ, şehir hastanesi mantığının sadece binadan, modern teknolojiden ibaret olmadığının altını çizerek, işletim açısından da herkesin rahat edeceği bir ortamın amaçlandığını anlattı.

Bu sürecin birkaç ay süreceğini ancak süreyi olabildiğince kısaltmaya çalıştıklarını bildiren Akdağ, "Çok acele ederek, başlangıçta bazı aksaklıklar olmasına izin vermek istemiyoruz. Birkaç ay içerisinde inşallah Mersin'deki bu şehir hastanemizi hem kente ve tüm çevreye takdim etmiş olacağız." dedi.

Başka hastanelerden bu hastaneye personel de taşınacağını kaydeden Akdağ, "Biz bu hastaneleri sadece şehirlerdeki yatak sayısını artırmak için yapmıyoruz. Bu hastanelerle, ihtiyacımız olan yatak sayısıyla birlikte mükemmel hastanelere sahip olmak istiyoruz. Buraya taşıyacağımız hastanelerimiz olacak. Buraya taşıyacağımız hastanelerin alanlarını da vatandaşımıza en güzel şekilde hizmet eder planlamayla yine vatandaşımızın hizmetine sunacağız." diye konuştu.

Akdağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile toplu taşıma hizmeti konusunda görüştüklerini, ulaşım alanında da tüm hizmetlerin yapılması gerektiğini söyledi.

Devlet ile özel sektörün birlikte yaptığı bu hastanelerin yine devlet-özel sektör iş birliğiyle işletmesinin yürütüleceğini ifade eden Akdağ, "Patron Sağlık Bakanlığı. Burası bir devlet hastanesi ama işlerin çok önemli bir bölümünü yüklenici, özel sektöre yaptırıyoruz." bilgisini verdi.

Akdağ, Türkiye'ye ve asalet sahibi millete layık olan hizmetleri yapmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

- Bin 294 yatak kapasiteli

Toplam 230 bin metrekare inşaat alanına sahip, bin 294 yatak kapasiteli olacak Mersin Şehir Hastanesinin inşaatında bugüne kadar 15 milyon saat iş gücü harcandığı ve alınan güvenlik önlemleri sayesinde herhangi bir ölümlü kazanın meydana gelmediği bildirildi.

Ambulans helikopter ile gelecek hastaların direkt acil servis, ameliyathane, yanık ünitesi ve anjiyo merkezine ulaşabileceği, bir bina üzerine konuşlandırılmış helikopter pistinin bulunacağı hastanenin, toplam 8 bin 800 odaya sahip olacağı aktarıldı.

Hasta odaları tek ve iki yataklı şeklinde tasarlanan hastanede, son teknolojilerle donatılmış 32 büyük ameliyathanenin yer alacağı kaydedildi.

Hasta odaklı olarak tasarlanan Mersin Şehir Hastanesinde 150 yoğun bakım yatağı ve 12 tanesi travma gözlem odası olmak üzere 84 acil servis gözlem odası bulunacağı belirtildi.

Manşetler

DUYURU-4