Akciğer Kanseri Kazakistanlı Hasta Şifayı İzmir’de Buldu

Kazakistanlı Abdul Muradov, İEÜ Medical Point Hastanesi Göğüs Cerrahisi Bölümü'nden Prof.

Kazakistanlı Abdul Muradov, İEÜ Medical Point Hastanesi Göğüs Cerrahisi Bölümü'nden Prof. Dr. Hakkı Ulutaş ve ekibinin yaptığı ameliyat ile sağlığına kavuştu. Akciğer kanseri teşhisi konulan ve kötü huylu tümörün temizlenmesiyle sağlıklı günlerine dönen Muradov, "Kendimi şu an çok iyi hissediyorum." dedi.

Kazakistan'da yaşayan Abdul Muradov, bir senedir öksürük problemi yaşıyordu. Öksürüğü ile birlikte ağzından kan gelmesiyle şikayeti artan Abdul Muradov'a memleketi Kazakistan'da tanısı konulamadı. Medical Point Hastaneler Grubu'nun Kazakistan Almatı'da açılan sağlık ofisini ziyaret eden Muradov, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi Göğüs Cerrahisi Bölümü'nden Prof. Dr. Hakkı Ulutaş ile tanıştı. Ulutaş tarafından Kazakistan'da muayene edilen Muradov, uçakla Türkiye'ye İEÜ Medical Point Hastanesi'ne geldi.

Kanser teşhisi konuldu

Tetkikleri yapılan Abdul Muradov'un akciğerinin tamamında kötü huylu bir tümörün olduğu tespit edilerek Muradov'un akciğer kanseri olduğu belirlendi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi'nde Prof. Dr. Hakkı Ulutaş ve ekibinin "Torakotomi" (göğsün açılarak çeşitli işlemlerin uygulandığı cerrahi yöntem) yöntemi ile yaptığı ameliyatla akciğeri kötü huylu tümörden temizlendi.

"Vakit kaybetmeden geldim'

Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Abdul Muradov, "Bir senedir öksürük problemim vardı. Sürekli öksürüyordum. Ağzımdan kan geliyordu. Kazakistan'da Medical Point Hastanesinin ofis açtığını duydum, Hakkı hoca ile tanıştım. Türkiye'ye gelmem gerektiğini söyledi. Ameliyatımı oldum. Şimdi kendimi çok iyi hissediyorum." dedi.

Kötü huylu tümör kaplıydı'

Sağ akciğerinin tamamının kötü huylu tümörle kaplı olduğunu ve ameliyatla tümörün temizlendiğini ifade eden Prof. Dr. Hakkı Ulutaş, "Kazakistan Almatı'da açılan sağlık ofisimizde tanıştığımız bir hastamızdı. Kendisini Kazakistan'da muayene ettim. Öksürük, balgam ve kan tükürme şikayetleri vardı. Yapılan tetkiklerde tanısı bir türlü konulamamıştı. Akciğer kanseri teşhisi koyduk. Hastamızı Türkiye'ye, İEÜ Medical Point Hastanemize davet ettik. Mikroskobik düzeyde hiçbir tümör kalmayacak şekilde onkolojik prensiplere uygun dediğimiz teknikle tamamen akciğerdeki tümörünü kanserini ortadan kaldırdık. Ameliyatının ikinci gününde kendi ihtiyaçlarını gidermeye başladı. Hastamız ve biz de çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Manşetler

YENİ SAĞLIK BAKANI KEMAL MEMİŞOĞLU OLDU