AFAD'dan ödeme alamayan eczacılar mültecilere ilaç vermeyecek!

TEB Genel Sekreteri Arman Üney, birlik binasında düzenlediği basın toplantısında, 3 milyona yakın geçici koruma altındaki sığınmacıya Türkiye’ye geldikleri günden bugüne kadar kesintisiz sağlık ve ilaç hizmeti verildiğini söyledi.


Eczacılar olarak bu konuda kendilerine düşen görevi özveriyle yerine getirmeye çalıştıklarını vurgulayan Üney, sığınmacılara Türkiye’nin 26 bin noktasındaki eczanelerce verilecek ilaç hizmetinin belirli kurallar dahilinde ve  kurumsal bir organizasyon çerçevesinde olması gerektiğine dikkati çekti. Kamplardaki sığınmacıların ilaç ve sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesi ilaç hizmetinin tüm Türkiye çapında sürdürülmesine yönelik Başbakanlık genelgesi yayımlandığını anımsatan Üney, protokol yapılmadan yürürlüğe konan uygulamayla  eczacıların mağdur edildiğini savundu.

Üney, şu görüşleri dile getirdi:

"Gelinen aşamada, gittikçe artan sayıda insana verilen bu hizmetin  eczanelerimizin finansal sürdürülebilirliği açısından hukuksal bir zemine  oturtulması zorunlu hale gelmiştir. İlaç hizmetinin kesintisiz verilmesi  açısından mültecilere ilaç temini artık tek bir protokol çerçevesinde belirli kurallara bağlanmalı ve karşımızda tek bir muhatap olmalıdır. 31 Mart’a kadar  somut bir adım atılmadığı takdirde bu tarihten sonra mültecilere ilaç temininde  ortaya çıkacak sorunlarda bütün sorumluluk AFAD’a ait olacaktır."

Adana Eczacılar Odası Başkanı Ersun Özkan da 31 Mart’tan sonra eczacıların ilaç veremeyecek duruma gelebileceğini söyledi. Özkan, aylık 500 bin Suriyeli sığınmacının eczanelerden reçeteleriyle  ilaç hizmeti aldığını kaydetti.

Manşetler

DUYURU-5
EBELİK YÖNETMELİĞİ
HASTANE KOORDİNASYON KURULU YÖNETMELİĞİ