ADSM’lerin Yemek Sorununa Bütçe Çözümü

Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. İrfan Şencan: Birinci Basamakta Döner Sermayeyi Arttırmayı Düşünüyoruz.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. İrfan Şencan'ı ziyaret etti. Yapılan ziyarette ADSM çalıştayı sonunda hazırlanan rapor Genel Müdüre sunuldu.

Ziyarette Türk Sağlık-Sen Genel başkanı Önder Kahveci tarafından ADSM (Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi)'lerin de çalışanların, ücretsiz yemek hakkından yararlanmaları, Diş laboratuarlarının sağlığa uygun hale getirilmesi ve teknik personelin idari görevlerde çalıştırılmaması talepleri genel müdüre iletildi.

Genel Müdür Doç. Dr. İrfan Şencan'da bu sorunların sahada karşılaşılan sorunlar olduğuna dikkat çekerek " Çalışma ortamları ile ilgili düzenleme yaptık. Bu konuda hiçbir masraftan kaçınılmamasını iş sağlığı için para harcanması talimatını verdim. Yemek konusunda bunu önümüzdeki dönem bütçeye ek yaparak çözmeyi düşünüyoruz. Teknik personel idari görevde çalıştırılmamalıdır. Kayıtta filan görev verilmemelidir" şeklinde konuştu.

TSM'lerin Döner Sermayelerini Arttırmak İçin Uğraşıyoruz
Toplum Sağlığı Merkezleri ve ADSM'lerde çalışanların döner sermayelerinin yükseltilmesini çalışanların beklediğini kaydeden Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci bu konuda düzenleme yapılmasını istedi. Genel Müdür Şencan ise birinci basamağa ayrılan döner sermaye miktarının arttırılmasının düşünüldüğünü ifade ederek " TSM'lerin döner sermayelerini arttırmak için uğraşıyoruz. Birinci basamağa döner sermayeden ayrılan payın arttırılması düşünülüyor. Aylık mahsuplaşma da kısa süre sonra hayata geçecek. en az alan Sağlık Personeli 318 TL alacak" dedi.


Diş Hekimlerinin Mağduriyetlerini Çözmek İstiyoruz.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ayrıca ziyarette çalışanlar arasında ADSM'lerin birinci basamağa dönüştürüleceği ile ilgili söylentilerin konuşulduğunu aktardı. Konu ile ilgili olarak Genel Müdür Şencan " Birinci basamağa dönüşmek bir düşme gibi algılanıyor. Böyle bir düşüş yok. Ama koruyucu ağız ve diş sağlığını iyi vermek lazım. Diş Hekimlerinin yüzde 20'si koruyucu sağlık hizmeti üretmelidir. Yeniden sınıflandırma yapılmalıdır. Bunlar çalışma aşamasında ve hala uğraşıyoruz. Çalışanların motivasyonunu bozmayız. Mağdur oluşturmayız. Diş hekimlerinin pratisyen hekimler ile aynı ücreti almalıdırlar. " dedi.

 

Manşetler