900 noktadan 400'u hazır değil yani sanal

Sağlık Bakanlığı, sivil toplum örgütlerinin eleştirilerine karşın "Aile Hekimliği"ni 30 Ekim'de İstanbul'da da uygulamaya başlayacak.

Sağlık Bakanlığı, sivil toplum örgütlerinin eleştirilerine karşın "Aile Hekimliği"ni 30 Ekim'de İstanbul'da da uygulamaya başlayacak.

Aile Hekimliği Merkezi olarak seçilen 900 noktanın yaklaşık 500'ü sağlık ocağı binaları olarak kullanılmakta, 400'ü ise sanal olarak ilan edildi. İstanbul Tabip Odası (İTO) Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), pahalı semtlerde Aile Hekimliği merkezi kurmak zorunda kalacak hekimlere dolaylı yoldan "sponsor" bulmalarının önerildiğini iddia etti.


Daha önce 40 ilde uygulanmaya başlayan, Aile Hekimliği 4 ay sonra, 13 milyon nüfuslu bir metropol şehri olan İstanbul'da da yürürlüğe girecek. İTO ve SES, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Oditoryumu'nda Aile Hekimliği'ne ilişkin bir sempozyum düzenledi.
İTO ve SES üyeleri, sempozyum öncesi basın açıklaması yaptı. Açıklamada, yeni sistemle, ekip hizmeti olarak verilmesi gereken, birinci basamak koruyucu sağlık hizmetlerinin terk edildiğini belirtilerek, "Hekimler, ebe, hemşire ve sağlık memurlarının patronu haline getirilmektedir. İstanbul'da sağlık ocaklarında taşeron şirket aracılığı ile çalışan eleman işsizlikle karşı karşıya kalacaktır" denildi.
 

Manşetler

DUYURU-4