8 Yaşındaki Çocuklarda Otizm Belirtileri Nelerdir?

Otizm dünyanın her yerindeki çocuklarda farklı belirtilerde ortaya çıkan yaygın bir hastalıktır.

İletişim sorunu, neşeden uzak sürekli yalnız kalma davranışı ve sesten rahatsız olma gibi etkenler kendini gösterebilmektedir. Genelde 4 - 5 yaş arasında teşhisi yapılan otizm, kız çocuklarına göre erkek çocuklarında 4 veya 5 kat kadar fazla görülmektedir.

Normal bir gelişim göstermiş olan 8 yaşındaki bir çocuk arkadaşlık ortamı oluşturabilir, onlarla iletişim kurabilir ve neşeli sohbetlere girebilir.

Fakat otizmi olan 8 yaşındaki bir çocuk ise tüm bunlardan uzak kalarak tamamen sessizliği ve sürekli takınmış üzgün bir ifadeyi tercih eder.

Özellikle 8 yaşındaki otizmli bir çocuk algı konusunda büyük problemler yaşar. Sosyal bir alan içerisinde yaşanan durumu tam olarak anlayamadıkları zaman, kişiye ve alana saygı duymamak, başkalarının hislerine tam olarak anlamamak ve kendini ifade etme konusunda güçlük çekmek gibi belirtileri gösterirler.

Özellikle 8 yaşındaki çocuklarda otizm belirtileri duygusal açıdan ters tepkiler altında yoğun olarak görülebilir. Örneğin ailelerinin ya da başkalarının onlara dokunmasını istemezler, bu konuda iletişim kurmazlar ve sevgi gösterilerine açık şekilde reddederler.

Otizmli çocuklar belli bir denge problemi de yaşar. Normal bir yaşam süren çocuklar korku şaşkınlık ve sevinç gibi belirtileri fiziksel olarak gösterir. Ancak herhangi bir sorun yaşandığında otizmli çocuklar ailelerinden yardım istemez, tepki göstermez ve ani; sürekli ağlamak ya da gülmek gibi tepkileri olur olmadık noktalarda yaşayabilirler. Ayrıca aynı kelimeleri tekrar tekrar söylemek, el işaretleri göstermemek ve soruları ilgisiz yanıtlar vermek de belirtiler arasında bulunmaktadır.

-Daha Fazla Bilgi İçin : https://www.cocukozelgelisim.com/otizm-ozel-egitimi/

SPONSORLU İÇERİKTİR.

Manşetler