7 liralık ilaç koronavirüs tedavisinde umut oldu: Kâr getirmiyor diye durdurulan üretim yeniden başladı

Independent Türkçe'nin edindiği bilgilere göre, ilacı ilk üreten Keymen İlaç, 3 yıl önce Abdi İbrahim tarafından satın alındı. Kısa bir süre Abdi İbrahim tarafından üretimi yapılan ilacın, kâr getirmediği gerekçesiyle üretimi durdurulmuştu.

İlaç şirketi Abdi İbrahim, kendi ürünleri arasında yer alan bir ilacın koronavirüs tedavisinde olumlu sonuç verdiğinin ortaya çıktığını ve yeniden üretimine başlanan ilacın Sağlık Bakanlığı'na teslim edildiğini duyurdu. 

Şirketin video paylaşımıyla yaptığı duyuruda şu ifadeler yer aldı:

Dünyamızın savaştığı salgınlarla biz de hep var gücümüzle savaştık. Dünyayı ve insanları iyileştirmek için tam 108 yıldır hep buradaydık. Ve bugün de; tüm dünyayı etkileyen koronavirüsü yenmek için çalışmaya devam ediyoruz. Araştırma sonuçlarına göre, tedavide olumlu netice verebildiği ürünümüzün ilk parti üretimini gerçekleştirdik ve Sağlık Bakanlığı'na teslim ettik. Yıl boyunca üreteceğimiz bu ürünün tamamını bağışlayarak Türk tıbbının hizmetine sunacağız. 

Klorokin etken maddeli ilaç, şu anda eczanelerde satılmıyor. Tedavide umut olan ilaç bir süredir de üretilmiyordu.

ilacı ilk kez üreten Keymen İlaç, üç yıl önce Abdi İbrahim tarafından satın alındı. Kısa bir süre Abdi İbrahim tarafından üretilen ilacın, kâr getirmediği gerekçesiyle üretimi durdurulmuştu.

Üretilmese de ruhsatının kaybedilmemesi için fiyatlandırılan ilacın ederi, Sağlık Bakanlığı tarafından 19 Şubat'ta 7 lira 3 kuruş olarak belirlendi. 

Abdi İbrahim tarafından seri üretimine tekrar başlanan ilaç, normalde sıtma tedavisinde kullanılıyordu.

İlacın nisan ayında 1 milyon 600 bin tablet üreteceğini açıklayan Abdi İbrahim, yıl sonuna kadar üretimine devam edeceklerini ve tamamını bakanlığa bağışlayacaklarını da duyurdu. 

Manşetler

DUYURU-5
EBELİK YÖNETMELİĞİ