"3 aydır Özel Medikal Park Hastanesi'nin satın alınması için uğraşıyoruz"

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Geliştirme Hastanesi'nin hayata geçirilmesi amacıyla tüm kesimlerden temsilcilerin bulunduğu bir komisyon kurulması kararı alındı.

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Geliştirme Hastanesi'nin hayata geçirilmesi amacıyla tüm kesimlerden temsilcilerin bulunduğu bir komisyon kurulması kararı alındı.

ORDU (İHA) - Bir hafta içerisinde kurulacak komisyonda mecliste sandalyesi bulunan siyasi partilerinden, iş adamlarından, sivil toplum kuruluşlarından ve basın mensuplarından temsilciler bulunacak. Ankara'da tıp fakültesinin gerekliliğini anlatacak komisyon nisan ayı içerisinde sonuca ulaşmayı planlıyor. Bu amaçla iş adamlarıyla görüşmelerini tamamladıklarını ifade eden ODÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, temsilcisi bulunacak basın mensuplarıyla da bir araya geldi. Beraberinde Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hulusi Gürel'in de bulunduğu Rektör Prof. Dr. Kefelioğlu, üniversite olarak birinci önceliklerin tıp fakültesi olduğunu belirtti. Araştırma hastanesinin üniversiteye kazandırılması için iki seçeneklerini bulunduğu ifade eden Prof. Dr. Kefelioğlu, mevcut Boztepe Devlet Hastanesi ve Doğum Hastanesi'nin devri ya da Özel Medical Park Hastanesi'nin satın alınması olduğunu kaydetti. Tüm şartlarıyla özel hastanenin satın alınmasının büyük avantajlar taşıdığını ifade eden Prof. Dr. Kefelioğlu,"Doğum Hastanesi'nin mevcut durumu ile sadece tadilat masrafları 6 milyon TL, yeniden yapılırsa bu rakam 9 milyon TL'ye çıkıyor. Ayrıca ne zaman devredileceği de bilinmiyor. Boztepe Devlet Hastanesi de çok eski bir binaya sahip ve alan olarak genişlemeye müsait değil. Bunların yanı sıra Özel Medikal Park Hastanesi'nin satın alınması konusunda 3 aydır çalışıyoruz. Burası yeni bir bina ve tadilat masrafı yok. 200 yatak kapasitesi var. Doğumevi gibi sıkıştırılırsa 300 yatak olabilir. Ayrıca yeni olduğu için 6 yıl da tadilat masrafı olmayacak" dedi.

"8 milyon liraya ihtiyaç var"
ODÜ'ye çakılan her çivi için gelecek 20 yılın hesaplandığını ifade eden Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, özel hastanenin satın alınması için geri çevrilemeyecek bir proje hazırladıklarını kaydetti. Sadece kendi bütçelerini düzgün kullanarak hastane için 2.5 milyon TL bütçe ayırdıklarını ifade eden Prof. Dr. Kefelioğlu, "Hastane için şuan arsası hariç 21 milyon TL masraf edilmiş. Sahiplerine 10 milyon TL peşinat geri kalan kısmını 4-5 taksitle döner sermayeden karşılanması teklifini götürdük ve kabul ettiler. Bizim sadece 8 milyon TL'ye ihtiyacımız var. Devlet 8 milyon TL'ye hastane satın almış olacak. Bu teklifin geri çevrilmesi için hiçbir neden yok. Oluşturacağımız komisyon ile fiyat tespiti yapacağız. Kamuoyu desteğini alarak oluşturacağımız komisyonla bunun ne kadar makul bir proje olduğunu anlatacağız. Bunun içinde konuyu siyaset ve basın anlamında gündemde tutulması için çalışıyoruz. Ayrıca Ordu dışında işadamlarıyla görüşmeler yapıyoruz" diye konuştu.

Bir an önce harekete geçerek ODÜ Tıp Fakültesi'nin hayata geçirilmesi gerektiğini ve böylece Ordu'yu sağlık alanında çekim merkezi haline getirileceğini dile getiren Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, "Çünkü hemen yakınımızda iki tane yeni tıp fakültesi kuruluyor. Ülke çapında ise 8 tane yeni tıp fakültesi kuruldu. Ordu ve Muğla bu anlamda henüz öğretim görevlisi almadı. Yetişmiş öğretim üyelerinin transferinde büyük rekabetler var. Ayrıca önümdeki 2-3 içerisinde ekonomik nedenlerle uygulanabilecek tedbirler ile bunun yapılması çok daha zor olabilir. En kısa zamanda hizmet başlatılmalı. Ordu sağlık alanında çekim merkezi haline getirilerek ekonomik girdilerde artırılabilir. Bu nedenle bu işin nisan ayında bitmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Bir yandan kampus içerisinde Tıp Fakültesi Araştırma ve Geliştirme Hastanesi inşaatı çalışmalarında süreceğini ifade eden Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, "Hep özel ve farklı üniversite olacağımızı söylüyoruz. Bunlar tabi ki lafla olmuyor. Kampus içinde hastanemizin tamamlanmasının ardından satın almayı düşündüğümüz özel hastaneyi en verimli şekilde kullanmak için çalışacağız. Buraya çok önemi araştırma merkezleri kurabiliriz. Farklı olmak adına ve çevremizde bulunmayan kanser araştırma ve tedavi, tüp bebek, kalp araştırma ve tedavi, hiperbarik oksijen tedavisi, fizik tedavi, yanık ve plastik cerrahi veya organ nakli merkezi yapılabilir" açıklamalarında bulundu.

Medimagazin

Manşetler

DUYURU-5
EBELİK YÖNETMELİĞİ