2050'de dünyanın yarısı miyop olabilir

ABD'li bilim adamları, modern yaşamın bir olumsuz etkisini daha tespit etti: Kapalı ve dar alanlarda yaşadığımız için 2050'de dünyanın yarısı miyop olabilir

Dünyanın dört bir yanındaki araştırmaları ve incelemeleri bir araya getiren ABD'li bilim insanları, 2050 yılında yaklaşık 4.8 milyon kişinin uzağı görememe (miyopluk) sorunuyla karşı karşıya kalacağını öne sürdü. Dünya nüfusunun yarısına yayılması beklenen miyobun en önemli sebebi ise "insanoğlunun artık kapalı alanlarda daha fazla vakit geçirmesi olarak" gösterildi. Uzmanlar bilgisayar, televizyon ve akıllı telefonların başında uzun süre vakit geçirilmesinin de önemli bir etken olduğunu söyledi.

'ÇOCUKLAR SOKAĞA ÇIKSIN'

Gerek iş gerek de eğlence amaçlı olarak teknolojik cihazların kullanılmasının miyop rahatsızlığının yaygınlaşmasına sebep olduğu belirtildi. Ophtalmology adlı bilimsel dergide yayımlanan makalenin yazarlarından Kovin Naidoo "Çocukların, günde iki saatlerini dışarda geçirmesi bu konuda koruyucu bir etki oluşturuyor" dedi. Naidoo uzaklara bakmanın gözün üst tabakası olan retinada kimyasal bir tepkime oluşturduğunu bunun da miyopluğu engellediğini söyledi.

Manşetler

DUYURU-5
EBELİK YÖNETMELİĞİ
HASTANE KOORDİNASYON KURULU YÖNETMELİĞİ