10 bin yıllık metot Buse'ye şifa oldu

Doğuştan beyin felci olan 6 yaşındaki Buse 10 bin yıllık tedavi yöntemi olan refleksoloji metoduyla şifa buldu. Buse, artık konuşabiliyor ve desteksiz oturabiliyor.

Doğuştan cerebral palsy (beyin felci) ve mental motor retardasyon (mental motor olarak beyin fonksiyonlarının geri kalması) sebebiyle yatağa bağımlı yaşayan, konuşamayan, görme yeteneği gerileyen ve algılamada sorunlar yaşayan 6 yaşındaki Buse Gümüş, 10 bin yıllık bir tedavi yöntemi olan refleksoloji sayesinde şifa buldu.
Mersin'in Erdemli ilçesinde ikamet eden, tedavi için 1,5 yıldır ayda iki defa Ankara'ya gelen Ahmet Gümüş, kızının doğuştan 'beyin felci ve mental motor olarak beyin fonksiyonlarının geri kalması' rahatsızlıklarının olduğunu dile getirdi. Gümüş, rahatsızlığı nedeniyle kızının tamamen kendilerine bağımlı bir yaşam sürdürdüğünü, yatağa bağımlı olduğunu, çok az kelime dışında konuşamadığını, algılamasında gerilikler ve görme sorunlarının bulunduğunu anlattı. Yaklaşık 1,5 yıldır kızının tedavisi için her ay iki defa Mersin'den Ankara'ya geldiklerini ifade eden Gümüş, bu süre zarfından kızının önemli ölçüde mesafe kat ettiğini, artık destek olmadan oturabildiğini ve emeklediğini, cümleler kurabildiğini, algısının gelişmeye başladığını, hatırlama yeteneğini kazandığını ve anaokuluna başladığını söyledi.

İHTİYACA GÖRE TEDAVİ

Uzman Fizyoterapist ve Refleksolog Gamze Şenbursa ise refleksolojinin özellikle Uzakdoğu toplumlarından binlerce yıllık bir geçmişinin olduğunu söyledi. Refleksolojinin 'merkezi sinir sistemini kullanarak beyne uyarı göndermek suretiyle yeni hücre bağlantıları sağlayarak vücutta iyileşme süreci başlatma' olarak tanımlanabileceğini dile getiren Şenbursa, ayak altında tüm organların izdüşümlerinin bulunduğunu, elle bu izdüşümlere basınç vererek beyne uyarı gönderildiğini, yöntemin merkezi sinir sistemi ve beyni ilgilendiren her türlü hastalıkta kullanılabildiğini söyledi.

Manşetler

DUYURU-4