Diğer İsimleri : Kafur, Camphree, Camphora
Botanik Bilgi : Kışın yaprakalarını dökmeyen sürekli yeşil kalan bir tropikal bitki olup yetiştiği yöreye göre boyu 50 ve çapı 5 metreyi bulan vede 1000-2000 yıl yaşayabilen uzun ömürlü bir ağaçtır. Yaprakları 5-10 cm uzunluğunda 3-5 cm eninde , uzun saplı, kenarları düz, üst yüzeyi sarımsı yeşil, alt yüzeyi soluk yeşil ve ortasında derin bir damarla ondan sağa sola ayrılan yan damarlara sahiptir. Çiçekleri demet dallarının uc kısmında uzun bir sap üzerinde çok küçük sarımsı boz çiçeklerden meydana gelir.
Kafurağacının odunu subuharı ile damıtılarak kafur yağı (kafur eterik yağı ) elde edilir ve bu eterik yağ aroma tedavisi, natürel ilaç ve kafur ispirtosu yapımında kulanılır.
Yetiştirildiği Yerler : Türkiyenin Marmara, Eğe ve Akdeniz bölgesinin sıcak olan bölgelerinde veya evlerinde yetiştirmek mümkündür.
Toplanması : Yılın her mevsiminde kafur ağacı kesilerek gövdesi ince kıyılır, ezilir (döğülerek) ve damıtılarak eter yağı elde edilebilir.
Faydaları :
Kalp ve kan dolaşımı rahatsızlıklarında kullanılır.
Öksürük, üşütme, bronşit, ve balgama karşı kullanılır.
Soğutucu ve iltihapları önleyici özeliğinden dolayı romatizma, kas ağrıları, burkulma, morarma ve ezilmeye karşı hariçen merhemi kulanılır.
UYARI : Kafur yağı veya saf kafur sade olarak kulanmaz, şayet kulanılırsa yakıcı ve iltihab yapıcı özelikleri vardır. Fazla kullanımında şuur kaybı, dengesiz hareketler, tansiyon, titreme, bulantı, kusma, sara, üşüme, korku ve kulak çonlaması gibi durumlar hasıl olur.