23 Kasım 2024
  • Ankara8°C
  • İstanbul5°C
  • Bursa3°C
  • Antalya16°C
  • İzmir9°C

ÖZEL HASTANELERDE HEKİM (DOKTOR) BİLDİRİM VE ÇALIŞTIRMA YÖNTEMLERİ -3

Yaşar Kaya

14 Ekim 2011 Cuma 15:23

Özel Hastanelerde; Kadrolu Hekim, Geçici Kadrolu Hekim, Konsültan Hekim, Dış Hekim Bildirimi (Mesleğini Sebest Olarak İcra Eden Hekimler), Yan Dal Uzman Hekim, 65 Yaş Üstü Hekim, Yurt Dışında Hizmet Veren Hekimler, Kamudan İstifa Ederek Özel Kuruluş Başlayacak Hekim Bildirimleri ile Özel Hastanelerde Hekim (Doktor) Ayrılış İşlemleri nasıl yapılır.

Hekimlerle İlgili Önemli Notlar:

 

* Personel çalışma belgesinin aslı, personelin dosyasında saklanır

 

*Çalışan Hekimlerin Bildirimi en geç 5 (beş) iş günü içerisinde müdürlüğe bildirilir.

 

*Çalışanların işten ayrılışları, en geç beş iş günü içinde müdürlüğe bildirilir ve çalışma belgesi iptal edilir.

 

*Tabibin/uzmanın diploması ve uzmanlık belgesi ile çalışma belgesinin noter ya da Müdürlük onaylı örneğinin, poliklinik odasında hastaların rahatlıkla görebileceği bir yere asılması gerekir.

 

*Hekimler kadrolu olarak çalıştıkları özel hastane veya tıp merkezi dışında en fazla iki özel sağlık kuruluşunda kadro dışı geçici çalışabilirler.

 

*SGK Anlaşmalı Hekimler 15 gün içerisinde kuruma ayrılışları bildirilir.

 

*Sözleşmenin imzalanmasından sonra sözleşme eki (EK-1) listesinde yer alan branşlardan herhangi birinin sağlık hizmeti sunucusunun ruhsatına/faaliyet izin belgesine eklenmesi halinde bu durum ve bu branşta göreve başlayacak olan hekim sağlık hizmeti sunucusu tarafından 5 (beş) iş günü içinde kuruma bildirilir.

 

*İstenildiği durumlarda 65 Yaş Üstü Hekimlerde Bildirimlerde Akli Dengesi Yerindedir (imza yetkisi vardır.) Heyet raporu alınır.

 

*Hekim başlangıçlarında hekimin muhakkak Doktor Bilgi Bankasına Kaydı bulunmalıdır. Yoksa Doktor Bilgi Bankasına kaydı yapılır.

 

*Bir uzmanlık dalında asgarî sayının üzerindeki tabip ayrılışında, bir yıl içinde aynı uzmanlık dalında tabip istihdam edilebilir.

 

*T.C. Kimlik Numarası kayıtlı olmayan hekimlerimiz en kısa zamanda Doktor Bilgi Bankasına kaydettirmeleri gerekmektedir. Kimlik bilgilerinde veya diploma tescillerinde problem olanlar belgelerinin arkalı önlü fotokopilerini 0312 585 16 35 nolu numaraya fax çekebilirler. Kayıt işlemleri birkaç saat içerisinde tamamlanır.

 

*Düzeltme İçin İstenen Belgeler

1. TC Kimlik Numarası Eksik olanlar için;

Sadece T.C. Kimlik Numarası olan Nüfus Cüzdanı veya Fotokopisi ile müracaat edilmesi yeterli olacaktır.

2. Eğitim Bilgileri düzeltmeleri için;

a) Diploma Bilgileri hatalı olanlar için: Diplomanın fotokopisi

b) Uzmanlık belgesi bilgileri hatalı olanlar için: Uzmanlık belgesinin fotokopisi

 

*Hekimler İçin Çalışma Belgesi Ücreti

PersonelÇalışma Belgesi bedeli olarak; Sağlık Bakanlığı Merkez Saymanlık Müdürlüğünün ZiraatBankası Bulvar Şubesindeki TR48000100123549531312-5001 İBAN no'lu Hesaba 81.00TL. Yatırılmalıdır.

 

*ÇKYS Bildirimlerinde Hekim Ekleyemediğinizde Veya Hekim Silemediğinizde;

 

a)Özel Sağlık Kuruluşları Yönetim Sistemi (SKYS) Hakkında Teknik Destek e-Posata :[email protected] adresine iletebilirsiniz.

 

b)Hekimin ihbarnamesini hangi hastaneden ayrıldıysa o hastanenin ayrılış yazısını alıp ilgili kurum üst yazı yazarak müdürlüğe ÇKYS den düşmelerini isteyebilirsiniz.

 

*İlgili Kurumun Yönetim Kurulu tarafından alınmış başhekim için hekim başlatıp ayırabileceğine dair imza yetkisi belgesi

 

 

 

 

Tabip, diş tabibi ve tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlarla ilgili bilinmesi gereken kanun, yönetmelik ve mevzuatlar;

 

 

ü  Özel Hastaneler Yönetmeliği; Özel Hastanenin Kalite ve Verimliliğini Artırmak Amacı ile İzin Verilebilecek Hususlar, Özel Hastaneler Yönetmeliği Madde 19

ü  Tababet Ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun

ü  Kanun Hükmünde Kararname

 

 

Konuyla ilgili mevzuatlar için tıklayınız.

Yorumlar