26 Aralık 2024
  • Ankara6°C
  • İstanbul11°C
  • Bursa12°C
  • Antalya8°C
  • İzmir9°C

ÖZEL HASTANELERDE HEKİM (DOKTOR) BİLDİRİM VE ÇALIŞTIRMA YÖNTEMLERİ -1

Yaşar Kaya

14 Ekim 2011 Cuma 15:14

Özel Hastanelerde; Kadrolu Hekim, Geçici Kadrolu Hekim, Konsültan Hekim,  Dış Hekim Bildirimi (Mesleğini Sebest Olarak İcra Eden Hekimler), Yan Dal Uzman Hekim, 65 Yaş Üstü Hekim, Yurt Dışında Hizmet Veren Hekimler, Kamudan İstifa Ederek Özel Kuruluş Başlayacak Hekim Bildirimleri ile Özel Hastanelerde Hekim (Doktor) Ayrılış İşlemleri nasıl yapılır.

Özel Hastanelerde Hekim (Doktor) Bildirim ve Çalıştırma Yöntemleri -1

 

Dış Hekim Bildirimi (Mesleğini Sebest Olarak İcra Eden Hekimler):

 

ü  Mesleğini serbest olarak icra eden hekimler muayenehanesine müracaat eden hastalarının teşhis ve tedavisini özel hastanelerde yapabilirler.

ü  Bu şekilde Dış Hekim hizmetlerinde hastalar hastanede ki tedavi masraflarının kendileri tarafından ödeneceği konusunda bilgilendirilir.

ü  Bu şekilde tedavi gören hastalara ayrıntılı bir şekilde fatura düzenlenir.

ü  Dış Hekimlere hizmet sunan hastanelerin Mesul Müdürleri her ay sonu itibari ile tedavi edilen hasta sayısını ve hekim ismini İl Sağlık Müdürlüğüne üst yazı ile bildirir.

 

Konsültan Hekim Bildirimi:

 

ü  Konsültan Hekimle hizmet sunan hastanelerin Mesul Müdürleri, Konsültan Hekimlerin isimleri ve uzmanlık dalları hakkında İl Sağlık Müdürlüğüne en geç 5 iş günü içinde üst yazı ile bildirimde bulunur.

ü  Konsültan hizmet bedeli hastane tarafından hizmet sunan kuruma ödenir.

 

 

Kadrolu Hekim Bildirimi: Tabip ve tabip dışı personel özel hastane kadrosunda sözleşmeyle ve Ek-12'deki Personel Çalışma Belgesi düzenlenerek çalışır. Çalışanların işten ayrılışları, en geç beş iş günü içinde müdürlüğe bildirilir ve çalışma belgesi iptal edilir. Ayrılanın yerine aynı uzmanlık dalında hekim başlatılabilir ve bu personel için mesul müdür tarafından personel çalışma belgesi düzenlenerek müdürlüğe en geç beş iş günü içinde onaylatılır. Ayrılanın yerine başlayış dışındaki her türlü personel başlayışlarında ise, öncelikle mesul müdür tarafından başlayacak personele çalışma belgesi düzenlenerek müdürlüğe onaylatılır ve çalışma belgesi onaylandığı tarihten itibaren personel hastanede çalışabilir.

 

 

Tabiplerin bildirimi aşağıda yazılı olan belgelerin hazırlanması ve müdürlüğe tesliminden sonra çalışma belgesinin onayından sonra tamam olur.

 

a-Daha Öncesinde İlgili İl Sağlık Müdürlüğü’ne Çalışma Müracaatında Bulunmamış hekim ve uzman hekimler ile kişisel dosyaları Bakanlığa gönderilen ÜYTE, Genetik Hastalıklar Tanı Merkezleri, Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezlerinden yapılan çalışma müracaatlarında Nüfus Cüzdanı Örneği, İkametgah İlmuhabiri, Diploma, Uzmanlık Belgesi, Tabip Odası Kayıt Belgesi, Dilekçe, Ek Sözleşme, İmza Sirküsü, Doktor Bilgi Bankasında Kaydı Olduğuna Dair Bilgisayar Çıktısı, İki Adet Fotoğraf, Sözleşme Aslı ve varsa Sertifika Örneği, Personel Çalışma Belgesi, Dekont (Çalışma Belgesi Ücreti) ve ÇKYS kaydı yapılır.

 

b-Daha Önceden İlgili İl Sağlık Müdürlüğü’ne Çalışma Müracaatında Bulunmuş Olan Hekim Ve Uzman Hekimler İçin, Çalışma müracaatında gönderilecek belgeler;

Dilekçe, Ek Sözleşme, İmza Sirküsü, Doktor Bilgi Bankasında Kaydı Olduğuna Dair Bilgisayar Çıktısı, İki Adet Fotoğraf, Sözleşme Aslı ve varsa Sertifika Örneği, Personel Çalışma Belgesi, Banka Dekontu (Çalışma Belgesi Ücreti) ve ÇKYS kaydı yapılır.


Geçici Kadrolu Hekim Bildirimi: Tabip, diş tabibi ve tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar, 1219 sayılı Kanunun 12 nci maddesine uygun olmak kaydıyla kadrolu olarak çalıştıkları özel hastane veya tıp merkezi dışında en fazla iki özel sağlık kuruluşunda kadro dışı geçici çalışabilirler. Bu şekilde çalışacak olan hekimler diğer hekim bildirimlerinde olduğu gibi evraksal süreçlerini tamamlayarak ilgili Toplum Sağlığı Merkezine bildirimde bulunulur.

 

ü  Diğer sağlık çalışanları en fazla bir diğer özel sağlık kuruluşunda görev alabilir.

ü  Bu çalışma gün ve saatleri personelin sözleşmelerinde açıkça belirtilir.

ü  Kadro dışı geçici çalışma, sağlık kuruluşunun kadro sayısının artırılması olarak kabul edilmez.

ü  Bu şekilde çalışan tabip/uzmanların, kadrolu olarak çalışması sona ermesi halinde kadro dışı geçici çalışma belgesi altmış gün sonra iptal edilir.

ü  SGK’lı SGK’sız hastane kuralı uygulanır

ü  Kadro Dışı Geçici kadrolu olarak çalışabilirler.

ü  Önce Müdürlüğe müracaat edilir, müdürlükte uygun görülür ise hekim başlatılır.

 

Çalışma müracaatında gönderilecek belgeler;

1-Dilekçe

2-Ek Sözleşme

3-İmza Sirküsü

4-Doktor Bilgi Bankasında Kaydı Olduğuna Dair Bilgisayar Çıktısı

5-İki Adet Fotoğraf

6-Sözleşme Aslı ve varsa Sertifika Örneği

7-Personel Çalışma Belgesi

8- Banka Dekontu (Çalışma Belgesi Ücreti)

9-ÇKYS Kaydı Yapılır (Online Bildirim Yapılır)

Yorumlar