05 Temmuz 2024
  • Ankara25°C
  • İstanbul25°C
  • Bursa27°C
  • Antalya28°C
  • İzmir32°C

VEKİL EBE VE HEMŞİRELER DE KADRO İSTİYOR

Türk Sağlık-Sen vekil ebe ve hemşireler ile 4/C'lilere de kadro verilmesi için hem Devlet Personel Başkanlığı'na hem de Maliye Bakanlığı'na başvuru yaptı.

Vekil ebe ve hemşireler de kadro istiyor

07 Haziran 2011 Salı 10:18

Başvuruda 4 Haziran'da yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile sözleşmeli memurların kadroya atanmasının düzenlendiği ifade edildi.

Kanun Hükmünde Kararname'de hizmet sözleşmesi imzalamak suretiyle kamuda görev yapan 4/C'li personeller ile vekil ebe/hemşirelerin bu kapsama alınmayarak mağdur edildiklerine dikkat çekildi. Vekil ebe-hemşireler ile 4/C'lilerin kadroya geçme hakkından mahrum bırakılmasının Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğu belirtilirken "Söz konusu kamu çalışanlarının memur kadrosuna geçme hakkından faydalandırılmamasının her türlü hukuki-vicdani ve mantıki temelden uzak bir uygulama olduğu açıkça görüleceği gibi bu durum İdarenin Yeknesaklığı ilkesine de aykırıdır." denildi. Başvuruda 4/C'liler ile vekil ebe ve hemşirelerin de memur kadrosuna geçirilmesi için gerekli yasal değişikliğin ivedilikle yapılması istendi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
    SON DAKİKA