24 Kasım 2024
  • Ankara3°C
  • İstanbul6°C
  • Bursa5°C
  • Antalya14°C
  • İzmir9°C

UYUTMADAN BEL FITIĞI AMELİYATI!

İyileşme süresi daha hızlı, ameliyat sonrası cerrahi müdahaleye bağlı sıkıntılar daha az.

Uyutmadan bel fıtığı ameliyatı!

06 Mayıs 2011 Cuma 11:22

Hasta genel anstezi ile bayıtılmadan bel fıtığı ameliyatı geçirebiliyor. Hastaya epidural anestezi ile uyutulmadan Mikrocerrahi teknik yardımıyla güvenli bir şekilde bel fıtığı ameliyatı yapılıyor. Ameliyat mikroskop altında yapılıyor ve olabildiğince küçük bir yara ile müdahale ediliyor.

İnsan omurgasının en çok yük binen ve hareket sistemiyle ilgili rahatsızlıkların en sık ortaya çıktığı bölge olan bel kısmında ağrı olmaması kaçınılmazdır. Sık sık karşılaşılan bel fıtığı rahatsızlığının tedavisi ise çoğun zaman ameliyat ile sonuçlanıyor. Bel fıtığı ameliyatı hakkında bilgi veren Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Necati Kaplan açıklamasında, "Mikrocerrahi teknik ile uyutulmadan epidural anestezi yardımıyla güvenli bir şekilde bel fıtığı tedavi edilebiliyor. Hasta genel anestezi ile bayıltılmıyor. Hastaların birçoğunun sırf ameliyatlarda bayıltılmaktan korktuğu için yıllarca bu acıya katlandıkları biliniyor. Oysa epidural anesteziyle, mikrodiskektomi yöntemi tüm bu endişeleri gereksiz kılıyor. Hasta cerrahi müdahale esnasında konuşabiliyor, yakınlarıyla telefonla görüşebiliyor. Epidural anestezi, sadece bir iğneyle bel bölgesine uygulanarak, hastaların baygın bir halde ameliyata girip bir daha ayılamama fobisini de ortadan kaldırıyor. Hasta operasyon sonrası, yara miktarının az olması, kemik dokuda fazla hasar yapılmaması gibi etkenlerden dolayı 1-2 saat içerisinde mobilize ediliyor. Ertesi gün normal yaşantısına dönmeye başlıyor. Birkaç hafta sonra da normal hayat akışına devam ediyor" dedi.

Mikrodiskektomi'nin Avantajları
- Ameliyat tamamen mikroskop altında yapılmaktadır.
- Mikroskobun büyütmesinden ve geniş görüş alanından yararlanıp çok daha küçük bir sahada çalışmak mümkündür.
- Cerrahi müdahale 10-20 milimetre içerisinde ve hastanın hissetmeyeceği şekilde yapılır.
- Küçük bir bölgeden müdahale gerçekleştiği için, hem iyileşme daha hızlıdır, hem de ameliyat sonrası cerrahi müdahaleye bağlı sıkıntılar çok daha azdır.
- Cerrahi başarı oranı yüzde 98 civarındadır.

Göksel GÜRSOY

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA